Tarsustaki sağanak

Tarsustaki sağanak -AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, yağıştan etkilenen ve tarım işçilerinin çadırlarda yaşadığı köyleri ziyaret etti


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun, sağanaktan etkilenen ve tarım işçilerinin çadırlarda yaşadığı köyleri ziyaret etti.
     AK Parti ilçe teşkilatından yapılan açıklamaya göre, Milletvekili Uzun, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, İl Tarım Müdürü Kadir Çiftepala, TEDAŞ İl Müdürü Mehmet Unsu, DSİ 67. Şube Müdürü Mehmet Güneş, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Sarı, TEDAŞ İlçe İşletme Müdürü Oğuzhan Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz ile Egemen, Baharlı, Ağzıdelik, Kelahmet ve Çöplü köylerinde inceleme yaptı.
     Uzun, incelemelerinden ardından yaptığı değerlendirmede, ülke genelinde olduğu gibi Tarsusta da etkili olan sağanak sonrasında, özellikle ova köylerinin birçoğunda binlerce dönüm ekili alanın sular altında kaldığını belirtti.
     En kısa zamanda zararların tespit edilerek, zararları bir dosya halinde yetkili bakanlıklara sunulacağını kaydeden Uzun, Bu bir doğal afet. Bu afeti kimse istemez. Bizlerin buradaki en büyük sevinci böyle bir afette can kaybının olmamasıdır. İnşallah en kısa sürede zararlar tespit edilerek, bu zararları hükümetimize bir dosya şeklinde takdim ederiz ve köylü vatandaşlarımızın acısına biraz olsun çare bulmuş oluruz ifadelerini kullandı.
     AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt da, özellikle ana arterlerde su akan ve köprü altlarındaki ana arterlerde biriken sular nedeniyle, söz konusu köylerde felaketin yaşandığını ifade ederek, bu bölge için ciddi bir programın yapılması gerektiğini kaydetti.
     AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz ise, parti olarak köylünün dert ve sıkıntılarını yerinde görmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini, yapılması gerekenleri hayata geçirmek için çaba harcayacaklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsustaki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER