Tarsus Belediye Meclisi toplandı

Tarsus Belediye Meclisi toplandı


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını yaptı.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplantıda 2012 yılında yapılan ve 2013 yılında yapılacak hizmetler hakkında bilgi verirken, çok sayıda restorasyon çalışması yaptıklarını, eski itfaiye binasının gençlik ve bilim merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.
     Milletin Efendisi Köylü Pazarı ile köylülerin ürünlerini değerlendirmelerini sağladıklarını, kentin değişik mahallelerine park, oyun alanları ve mahalle muhtarlık binalarını hizmete açtıklarını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:
     10 adet binek araç, 3 adet iş makinası, 5 adet kamyon ve 5 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu halkımızın hizmetine sunduk. Asfalt yapım işin devam ediyor. Mezarlık cami inşaatı devam ediyor. İŞGEMde çalışmalarımız devam ediyor. Eski belediye binasının Kent Oteli olarak restorasyonu şu anda başlamış, konut inşaatlarımız devam ediyor. Sungurlar Konağı, Danyal Peygamberi Kabri ve Kubatpaşa Menderesinin restorasyon çalışmaları sürüyor. Hayvanat Bahçesi-nin ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak. Mezbahane inşaatı devam ediyor. Bazı bölgelerde yağmur suyu ve kanalizasyon hatları, baca yükseltilmesi, içmesu hattı çalışmaları yapıldı. 2012 yılını yine halkımıza hizmetlerle dolu dolu geçirdik. Hayvan pazarı ve tüp deposunun projesi ihale hazırlığında. Yüzbaşı Yaşar Caddesi üzerine köprüler yapılacak. Yine Yüzbaşı Yaşar Caddesi devamı Çamlıyayla yoluna kadar bir yol projemiz var. Altaylılar Mahallesinde bir alışveriş merkezi projemiz var. Tarihi Ticaret Merkezi ile ilgili projeyi önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Bir müze çalışmamız var. Barajda gençlik merkezi ile ilgili projemiz devam ediyor. Belediye olarak son yıllarda hizmetlerimizi artırarak devam ettirdik. Allahın izniyle 2013 yılında da halkımıza hizmetimiz aksamadan devam edecek.
     Meclis Denetim Komisyonuna İsmail Demir, Fazilet Özcan ve Ergün Yılmaz seçilirken, Satış Komisyonu üyeliğine de Mehmet Sabırlı oy birliğiyle seçildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER