Tarsus Kaymakamı Güldibi, Doğu Roma

Tarsus Kaymakamı Güldibi, Doğu Roma dönemine ait kalıntıları inceledi


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Doğu Roma dönemine ait kalıntıları inceledi.
     Güldibi, Müze Müdürü Mehmet Çavuş ve müze görevlilerinden oluşan bir ekiple Topaklı köyündeki Doğu Roma dönemine ait olduğu belirlenen kilise, lahit mezarlar, işlikler, değirmen, su kanalları ile değirmen taşı gibi tarihi kalıntıları incelendi.
     Bulguların kentin tarihi geleceği açısından oldukça önemli olduğunu belirten Güldibi, gezi sırasında Candere mevkisinin batısındaki yerlerde tarihi yapılarla karşılaştıklarını söyledi.
     Bu yapıların koordinatlarının alınarak sınırların belirlendiğini ve tesciline yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Güldibi, arkeolojik sit alanı tespitlerinin de yapılarak Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğüne iletileceğini ifade etti.
     Gezi sırasında ayrıca yeni bir mağaranın bulunduğunu vurgulayan Güldibi, mağara içerisinde önümüzdeki günlerde çalışmalar yapılacağını kaydetti.
     Tarsusun tarihi ve doğal güzelliklerine işaret eden Güldibi, Tarihi kültür dokunun yanında eşsiz tabiat güzellikleri olan Canderesi Çevlik mevki, yapılacak kültür ve doğa turizmine odaklı doğa yürüyüşü parkurları ile özellikle Tarsus Kazanlı Sahil Bandı Turizm Bölgesi açısından daha da önem kazanacaktır dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamı Güldibi, Doğu Roma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER