Tarsus Köylü Pazarı yapımı sürüyor

Tarsus Köylü Pazarı yapımı sürüyor -Köylü Pazarının işleyişi konusunda muhtarlar bilgilendirildi


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi tarafından Anıt Mahallesinde yapımına başlanan Milletin Efendisi Köylü Pazarı inşaatını köy muhtarları inceledi.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ziraat Odasının toplantı salonunda Milletin Efendisi Köylü Pazarı hakkında bilgi verdiği köy muhtarları ile birlikte, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezerin de katılımıyla yapımı süren pazar inşaatını gezdi.
     Köylü vatandaşların ürünlerini pazarda en iyi şekilde değerlendireceklerini söyleyen Kocamaz, bundan sonra işlerin köy muhtarlarına ve köylülere düştüğünü söyledi.
     Gelenekleri yaşatmak için gayret ettiklerini belirten Kocamaz, şunları söyledi:
     Yıllardır Ali Ergezerle bu Köylü Pazarı işini konuşuyoruz. Ergezer bize Siz kurun biz başlatacağız, yaşatacağız diyordu. Vatandaşların da böyle bir arzusu vardı. Böyle bir mekan olmadığı için küçük alanlarda ve evlerinin avlularında ürünlerini yetiştiren vatandaşlar bunları değerlendiremiyordu. Öyle bir hale geldik ki, birçok değerimizi duyarsızlığımız yüzünden kaybettik. Evlerde köy ekmeği yapmaz olduk, kümeste tavuk besleyip köy yumurtası yemez olduk bahçemizde tere, maydanoz yetiştirmez olduk. Biz hem eski geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatalım, hem de ürettiğimiz organik ürünlerimizi direk vatandaşa ulaştıralım düşüncesiyle böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Burası Tarsusta bir ilk, Türkiyede ki ilklerden de birisi. Bu Köylü Pazarı hayata geçerse üretilen zeytin, peynir ve buna benzer ürünler bir yerde satılır. Bu bir arz talep meselesi eğer yeni yerler istenirse biz de yeni yerler yaparız, ilave ederiz. Bizim tek isteğimiz muhtarlarımızın bu işe sahip çıkması.
     Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de, yıllardır özlemini çektikleri pazar projesinin hayat geçmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Projeye sahip çıkılmasını isteyen Ergezer, 34 dükkanda köylerimizin adını görmek hepimizi son derece mutlu edecek. Bu köylü pazarını kurmayı gerçekleştirirsek ve ürünlerimizi pazarlayabilirsek ileride daha büyük köylü pazarları kurmanın da önü açılır diye düşünüyorum. Çok güzel bir muhitte açılacak olan bu pazarın köylü vatandaşlarımızın ürünlerine hasret kalan organik ürünlere hasret kalan vatandaşlarımıza da çok büyük faydası olacaktır dedi.
     Milletin Efendisi Köylü Pazarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında açılışı yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Tarsus Köylü Pazarı yapımı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER