Tarsus TSO Başkanı Karagözlü, ilçenin sorunlarını

Tarsus TSO Başkanı Karagözlü, ilçenin sorunlarını TOBB Başkanı Hisarcıklıoğluna iletti


MERSİN (A.A) - Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, ilçenin sorunları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bakanı Rifat Hisarcıklıoğluna ilettiğini belirtti.
     Karagözlü, yaptığı yazılı açıklamada, TOBB tarafından düzenlenen Yönetim Kurulu Başkanları İstişare toplantısına katıldığını ve ardından Tarsusun çeşitli sorunları Hisarcıklıoğluna anlatarak, sorunların çözümünde yardımlarını istediğini kaydetti.
     Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu güne kadar gerek iş aleminin, gerekse kentle ilgili çeşitli sorunları her platformda gündeme getirdiklerini belirten Karagözlü, Yaptığımız görüşmelerde girişimler sonucu Türk Ticaret Kanununun sorunlu olan maddeleri değiştirilerek Türk İş Dünyasının rahat bir nefes alması sağlanmıştır ifadesini kullandı.
     Karagözlü, Çek Kanununda hapis cezasının kalkmasının piyasalara getirdiği olumsuz hava ve buna karşı önlem alınması, Borçlar Kanunu hükümleri gereğince kredi kefillerinin eşlerinin onayı ve bu durumunda iş dünyasında zaten sıkıntıda olan tacir-esnaf ve sanayiciyi daha da krize sokacak olması ve bu konuya çözüm bulunması konularını görüştüklerini dile getirdi.
     Karagözlü, Tarsusun 54 vilayetten fazla nüfusa sahip olmasına rağmen ilçe statüsünde olduğunu, il yapılmasa bile özel statülü ilçe konumuna kavuşturulması gerektiğini belirttiğini, bununla beraber Tarsusun Büyükşehire bağlanma çalışmalarının sakıncalarını da dile getirdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Tarsus TSO Başkanı Karagözlü, ilçenin sorunlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER