Taş Mektep filminin galası

Taş Mektep filminin galası -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 8inci Cumhurbaşkanı Turgut Özalın mezun olduğu, Sakarya Savaşında son sınıf öğrencilerinin tamamını şehit veren Kayseri Lisesinin kahramanlık hikayesinin anlatıldığı fil


KAYSERİ (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 8inci Cumhurbaşkanı Turgut Özalın mezun olduğu, Sakarya Savaşında son sınıf öğrencilerinin tamamını şehit veren Kayseri Lisesinin kahramanlık hikayesinin anlatıldığı Taş Mektep filminin galası Kayseride yapıldı.
     Filmin özel gösteriminden önce 118 yıllık tarihi Kayseri Lisesinde, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve filmin oyuncuları ile lisenin eski mezunlarının katılımıyla kokteyl düzenlendi.
     Burada konuşan Vali Yılmaz, Kayseri Lisesinin 63 öğrencisinin Kurtuluş Savaşı sırasında şehit olduğunu ve mezun veremediğini, o yıllarda Türkiyenin pek çok okulunda aynı acının yaşandığını söyledi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki ise tüm Kayserililerin ailesinde mutlaka bir şehit olduğunu belirterek, Moğollardan sonra düşman Kayserinin kapısına dayanmamıştır. Ancak Kayserililer evlatlarını ya Sarıkamışa ya da Çanakkaleye vatan savunması için göndermişlerdir. Hepimiz dedelerimizin, babalarımızın harp hatıralarıyla büyüdük. Allah bir daha o günleri yaşatmasın dedi.
     Filmin Yönetmeni Altan Dönmez de İstanbulda kurulan platoda filmin çekimlerini gerçekleştirdiklerini ve çekimler sırasında duygusal anlar yaşandığını dile getirdi.
     Altan, Filmin çok içindeydik. Pek çok sahnede arkadaşlarımız gözyaşlarına hakim olamadı ve ağladı. Umarım lisenin 63 kahramana yakışır bir iş yapmışızdır. Bizim için bu iş bir saygı duruşu niteliğinde diye konuştu.
    
     -Tüm ekip duygusal anlar yaşadık-
    
     Filmin başrol oyuncularından Ayça Varlıer ise filme çok emek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Şu an filmin asıl mekanında olduğunum için duygusal anlar yaşıyorum. Bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Filmin özellikle final sahnesi çok etkileyiciydi. Final sahnesinde tüm ekip 20 dakika ara vermek zorunda kaldık. 100 kadar öğrenci vardı onlar da dahil hepimiz çok duygulandık. Tüm ekip duygusal anlar yaşadık. Bizim bu 63 liseli şehide karşı bir sorumluluğumuz var. İnşallah bunu az da olsa yerine getirebilmişizdir.
     Kokteylde lisenin öğrencileri ile eski mezunları Faruk Nafız Çamlıbel tarafından yazılan Kayseri Lisesi Marşını seslendirdi.
     Ayrıca şair Fazıl Ahmet Bahadır da seslendirdiği Liseli Şehitler şiiriyle duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
     Kokteylin ardından oyuncular, tarihi lisenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Forum Kayseri AVMdeki filmin özel gösterimini protokol ve oyuncuların yanı sıra lisenin mezunları izledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Taş Mektep filminin galası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER