Taşköprüde Tarihi Eserlerin Korunması konferansı

Taşköprüde Tarihi Eserlerin Korunması konferansı


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü personellerine yönelik Tarihi Eserlerin Korunması konusunda konferans düzenlendi.
     Mustafa Sıtkı Erkek Endüstri Meslek Lisesi salonundaki konferansta konuşan Pompeiopolis Antik Kenti Kazı Başkanı ve Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer, Taşköprünün arkeoloji yönünden zengin olduğunu belirterek, özellikle kaçak kazıların arkeolojiye ve tarihi eserlere verdiği zararlara dikkati çekti.
     Bilimsel kazılarının tarihe yön verdiğine işaret eden Summerer, kazıların titizlikle yapılmadığı takdirde esere zarar vereceğini belirterek bu konunun inceliğini vurguladı.
     Summerer ayrıca dinleyicileri; polis, jandarma ve orman teşkilatının kültür varlığının korunmasında nasıl bir rol oynayacağı konusunda bilgilendirdi.
     Konferansa Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Garnizon Komutanı Tuncay Özbek, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Mermer, Taşköprü Orman İşletme Müdürü Muzaffer Büyükterzi ve personelleri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Taşköprüde Tarihi Eserlerin Korunması konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER