Taşovada haşhaş ekicilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı

Taşovada haşhaş ekicilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı


AMASYA (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Samsun Şube Müdürlüğü tarafından Amasyanın Taşova ilçesinde haşhaş ekimi konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Müftülük toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.
     TMO Samsun Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Nadir Eren, haşhaş ekimi ile ilgili 3298 ve 2313 sayılı kanunlar ve söz konusu kanunların uygulanmasına yönelik yönetmenlikler çerçevesinde haşhaşın ekimi ,kontrolü, toplanması, değerlendirilmesi, satın alınması gibi haşhaş işlemlerinin hatasız ve daha bilinçli bir şekilde yapılması amacıyla bilgiler verdi.
     Eken, Şubemize bağlı ekim yapılan yerlerde üretilen haşhaşın yüzde 20si Taşova ilçemizde yapılmakta olup bu açıdan Taşova bizim için önemli yer tutmaktadır. Haşhaşı kışlık ekim yapacak olanlar 1 Temmuz-30 Ekim, yazlık ekim yapacaklar ise 1 Şubat- 15 Mart tarihleri arasında müracaat etmeleri gerekir ve herhangi bir aksaklık olmaması içinde başvuru belgelerini belirtilen tarihler arasında yapmaları gerekir. Bu yıl ekiliş zamanındaki yağışlar geçen yıla göre daha fazla olduğu ve bu yıl üretimin geçen yıla göre daha fazla olacağını tahmin ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşovada haşhaş ekicilerine bilgilendirme toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER