Taşova Belediye Başkanı Özdemir:

Taşova Belediye Başkanı Özdemir: -İlçe merkezinde adrese dayalı nüfus tespit çalışması yapacağız


AMASYA (A.A) - Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir, ilçe merkezinde adrese dayalı nüfus tespit çalışması yapacaklarını söyledi.
     Özdemir, yaptığı açıklamada, adrese dayalı nüfus tespit çalışması için bir grup oluşturduklarını ve görevlilerin ilçedeki tespit çalışmalarına başladığını belirtti.
     Taşovanın gerçek nüfusunda çok kayıplar yaşandığını ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:
     Belediyemiz kayıtlarında 4 bin 500 su abonesi olduğu görülüyor. Belediyemiz boş konutları kontrol edecek, şayet nüfusları aldırmış ise bu kişilere uyarı yaparak nüfus müdürlüklerine başvurmaları istenecektir. Yapılan kontrollerde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde boş gözüken bazı konutların dolu olduğunun tespit edildiğinde , bu konutlara içme suyu ve temizlik hizmetleri verilmeyecektir. Ayrıca bu kişileri belediye olarak Nüfus Müdürlüğüne bildirdiğimizde 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre 792 lira para cezası, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası alabilirler.
     Özdemir, ilçede yaşayan, evi, iş yeri Taşovada olan bazı ailelerin nüfuslarının halen taşınmış olarak görüldüğünü bunun da kendileri için bir sıkıntı teşkil ettiğini ifade ederek, Bunların da tespitini yapacağız. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşova Belediye Başkanı Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER