Taşucu Belediyesince iftar yemeği ve Ramazan

Taşucu Belediyesince iftar yemeği ve Ramazan etkinliği düzenlendi.


MERSİN (A.A) - AA) 31.07.2012 Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş tarafından Ramazan nedeniyle iftar yemeği düzenlendi.
     Taşucu festival alanında düzenlenen iftar yemeğinde, İlçe Müftüsü Bekir Kaplanın Ramazan ve iftar yemeğinin önemi hakkında bilgi vermesi, Yalçın Yılmaz tarafından Kur-an-ı Kerim okunması, açılış konuşmaları, Peker Kardeşler ve Neyzen Mahmut Diker orkestrası eşliğinde sanatçılar Celalettin Ada, Fatih Soylu ve Sedat Uçan tarafından ilahiler ve tasavvuf müziği dinletileri sunuldu.
     Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş yaptığı konuşmada "MED-MAR ve Silifke Taşıyıcılar Kooperatifinin desteklediği iftar yemeği ve iftar programa herkesin hoş geldiğini belirtti.
     Taşucu Belediyesinin 2009 yılından bu yana ilklere imza attığını, Milli ve dini günlerimizi unutmadığını, unutulmak üzere olan değerleri ise bir bir ortaya çıkarıyor ve böylesi önemli günlerin beraber kutlandığını ifade eden Açıkgöz, şunları kaydetti:
     Birliğin ve dayanışmanın bereketin arttığı bu günde sizlerle birlikte burada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşte burası bir gül bahçesi, bir gül bahçesi ki bir yazarımızın dediği gibi, o gül bahçesine giren gül olmak ister. Gül olamıyorsa o gül kokmak ister. Gül kokmuyorsa o gül kokusu üzerine siner. Ramazan birlik beraberlik ayı, merhamet ayı, sevgi ayı sadakat ayıdır. Yoğun hayat temposundan işlerimizden ve okuldan dolayı çocuklarımızla, ailelerimizle bir araya gelemiyoruz, işte bu Ramazan ayı iftar yemeklerinde bir araya gelebiliyoruz. Bir tarafta minarelerde ezan sesleri yükselirken, bir tarafta çatal kaşık sesleri ramazanın farklı güzelliklerini yaşıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza belediye personelimize, meclis üyelerimize, MED-MAR ve Silifke Taşıyıcılar kooperatifi başkanımız Ali Doğan beye desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum.
     Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da konuşmasında "11 ayın sultanı mübarek Ramazanın şüphesiz kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim-in gönderildiği, kadir gecesini içinde barındıran ay olması nedeniyle çok önemli olduğunu belirtti.
     Uzun, Ramazan demek hoş görü demek, kardeşlik birlik beraberlik demek. Ülkemizde Ramazan-ı birlik ve beraberlik içinde geçirirken, dünyadaki bazı olaylarda hepimizi üzüyor. Özellikle komşumuz Suriye de ve Myanmarda müslümanlara uygulanan zulüm katliam hepimizi üzüyor. Ben hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum- dedi.
     Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt ise yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemli bir ay olduğunu belirtip, -Kuran-ı Kerim bu ayda Nur Dağında indirilmeye başlanmıştır. Ramazan ayı hakikaten insanlığın yolunu aydınlatan o kutsal kitabın indirildiği aydır. Cenabı Hak özellikle bizlerin bir ay boyunca oruç tutması için bu ayı seçmiş ve bunu farz kılmıştır. Ey inananlar sizden önceki insanlara ümmetlere oruç farz kılındığı gibi sizinde üzerine oruç farz kılınmıştır. Ramazan ayı nefsin temizlenmesi için çok önemlidir." diye devam eden Bozkurt konuşmasının ardından " Hepinize daha nice hayırlı Ramazanlara, kadir gecelerine ve bayramlara erişmenizi cenabı haktan niyaz ediyorum- dedi.
     Taşucu Festival alanının tamamen dolduğu konserde sanatçılarımız Celalettin Ada, Fatih Soylu ve Sedat Uçan birbirinden güzel dinletileri ve ilahilerle, eserlerini seslendirerek Taşucunda unutulmaz bir gece yaşattılar.
     Düzenlenen iftar programına AK Parti Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Köroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kesikminare, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, İl Genel Meclis Üyeleri Yahya Yılmaz, Ali Tokmar, Taşucu Belediyesi Meclis üyeleri Mehmet Badak ve Hanife Soykan,Yüksel Ayhan, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.
    
     Muhabir: Tahsin Çelik
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Taşucu Belediyesince iftar yemeği ve Ramazan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER