Tatbikatlar gerçeğini aratmadı

Tatbikatlar gerçeğini aratmadı -Ardahanın Posof ilçesinde Sivil Savunma Haftası dolayısıyla düzenlenen deprem ve yangın tatbikatında, senaryo gereği öğrenciler yaralı arkadaşlarını taşıdı


ARDAHAN (A.A) - Posof ilçesinde Halitpaşa İlköğretim Bölge Okulunda düzenlenen deprem ve yangın tatbikatında senaryo gereği öğrenciler yaralı arkadaşlarını taşıdı.
     Halitpaşa İlköğretim Bölge Okulu yönetimi tarafından, Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencileri olası deprem ve yangına karşı bilinçlendirmek amacıyla tatbikat düzenlendi.
     Senaryo gereği öğrenciler dersteyken 6.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Bazı öğrenciler yaralandı, bazıları ise hızlı bir şekilde dışarıya çıkmayı başardı.
     Yara almadan kurtulan öğrenciler, sınıf ve koridorlarda deprem sonucu yaralanan arkadaşlarını dikkatli bir şekilde taşıyarak, okul dışına çıkardı.
     Yaralı öğrenciler, burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince, ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Depremin ardından çıkan yangın da kısa sürede kontrol altına alınarak, söndürüldü.
     Öğrencilerin bilinçlenmesi için yapılan deprem ve yangın tatbikatına Posof Belediye İtfaiyesi, polis ve 112 Acil Servis ekipleri de destek verdi.
    
     Muhabir: Alper Turgut / Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Tatbikatlar gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER