Tatvanda yaşanan sel

Tatvanda yaşanan sel -Tatvan Belediye Başkanı Ok: Su kanallardaki tıkanmalardan dolayı, bazı ev ve bahçeler sular altında kaldı


BİTLİS (A.A) - Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ile Belediye Başkanı Abdullah Ok, ilçede dün yaşanan yağmurun ardından sel baskınına uğrayan Kültür Mahallesinde incelemede bulundu.
     Kaymakam Yılmaz ile Başkan Ok, sel bölgesinde vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
     Başkan Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur ve doludan dolayı, Kültür Mahallesinin kısmi yerlerinde, su kanallarında oluşan tıkanmalarla, ev ve bahçelerde su baskınları oluştuğunu söyledi.
     Devlet Su İşleri Müdürlüğünün (DSİ), taşkın yaşanan bölgeyi bir an önce dere ıslah programına alması ve üstü kapalı olan derelerin bakımını yapması gerektiğini belirten Ok, şöyle konuştu:
     Su kanallardaki tıkanmalardan dolayı, bazı ev ve bahçeler sular altında kaldı. Selden dolayı ekiplerimiz gece yarısına kadar çalıştı. Kanalların tıkanmasıyla, dağdan ve üst mahallelerden gelen sular Kültür Mahallesindeki ara sokaklarda taşkınların oluşmasına neden oldu. Buradaki insanların mağduriyeti söz konusu. DSİ, bu bölgeyi bir an önce dere ıslah programına almalı. Aslında burada büyük bir felaketten dönülmüştür. Yine de büyük zararlar var. Vatandaşların evlerini su bastı. Bahçe duvarları yıkıldı ve bahçeler harap oldu. İmar Kanununa göre dere kenarında imar yoktur. Vatandaşların da bu konularda bilinçli olmalarını istiyoruz.
     Ayrıca vatandaştan etrafa gelişi güzel çöp ve atık atmamasını isteyen Başkan Ok, kanallardaki tıkanmaların büyük kısmının çöplerden kaynaklandığını bildirdi.
     Ok, 5 kepçe, 6 kamyon ve 25 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar en az 3 gün sürecek dedi.
     Mahalle sakinleriyse, başka olumsuzluk yaşanmadan gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda yaşanan sel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER