Tatvan Belediyesinin sağlık hizmetleri

Tatvan Belediyesinin sağlık hizmetleri -Belediyesi bünyesinde hizmet veren Halk Sağlığı Merkezi, mahallelerde yaşam çadırı kuracak


BİTLİS (A.A) - Tatvan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Halk Sağlığı Merkezi, mahallelerde yaşam çadırı kuracak.
     Halk Sağlığı Merkezi Doktoru Fatih Şanlı, yaptığı açıklamada, kuracakları çadırlarla, hastaların kendilerine daha rahat ulaşacağını söyledi.
     Yaşam çadırının yanı sıra, 100 kişiye tekerlekli sandalye ve 100 hastaya da havalı yatak vermeyi planladıklarını ifade eden Şanlı, şöyle konuştu:
     Merkez olarak, yaklaşık 1,5 aydır evde sağlık ve bakım hizmeti veriyoruz. Tabi ki bu süreçte hastalarımızın tekerlekli sandalye, hasta yatağı, solunum cihazı ile diğer araç ve gereçlere ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Bu ihtiyaçları belediyenin yönetim kuruluna sunduk. Bu onaylandı ve ihtiyaçlar sipariş edildi. Malzemelerin kısa sürede bize ulaşmasını diliyoruz. Bunlar basit ihtiyaçlar değil. Çünkü ilçede 40 yıldır yatalak olan hastalar var. Bu hastalarımızın günlük ihtiyaçları ve bakımları söz konusu. Bu hastalarımız yazın dahi dışarıya çıkamamış. Bu malzemelerle hastalar, ev içinde ve dışında rahat hareket edebilecek.
     Sağlık Bakanlığının ve hayırseverlerin, hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaşması için çalışma yürüttüklerini belirten Şanlı, hala ulaşılamayan ve ihtiyacı karşılanamayan birçok hasta ve engellinin bulunduğu kaydetti.
     Merkez olarak, yaklaşık 50 ile 100 kişi kapasiteli yaşam çadırı sipariş ettiklerini kaydeden Şanlı, çadırların 15 gün içinde kendilerine ulaşacağını ifade etti.
     Şanlı, Çadırı sabahları mahallelerde kuracağız ve o çadırda hasta bakacağız. İnsanların tansiyon ve şekerini ölçerek, sağlık eğitimi vereceğiz. Hastalar bize daha rahat ulaşabilecek. Onların dertlerini ve sorunlarını dinleme imkanına sahip olacağız. Bu sağlık hizmetimiz, dönüşümlü olarak mahallelerde devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvan Belediyesinin sağlık hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER