Tatvan TSO Başkanı Dağdağan:

Tatvan TSO Başkanı Dağdağan: KOSGEB kredilerindeki sorun giderildi


BİTLİS (A.A) - Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Bilal Dağdağan, Van depreminden sonra kayıtlarında bir tıkanma olduğunu, ancak bu konuda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığının (KOSGEB) gerekli çalışmayı yaptığını söyledi.
     Dağdağan, yaptığı açıklamada, Bitliste KOSGEB kredileri için bin 245 kişinin müracaatta bulunduğunu, bunlardan 870inin kredi kullandığını bildirdi.
     Kredilerden yararlanmayan 375 kişininse sıralamada beklediğini ifade eden Dağdağan, şöyle konuştu:
     Depremde zarar gören esnaf, sanatkar ve KOBİlerin, KOSGEB kredisiyle ilgili ödeneklerinde tıkanma yaşandı. Maliye Bakanlığı ödenek aktardığı sürece, bu kredilerin tamamı ödenecek. Sırası gelenler kredisini alacak. Halk arasında liste hazırlanıyor veya daha torpillilere veriliyor gibi dedikodular var. Böyle bir durum söz konusu değil. Kişiler bankadaki giriş sıralamalarına göre kredisini alıyor. Bu süreçte tabi ki kaynak sıkıntısı yaşandı. Bir miktar para Maliye Bakanlığından aktarıldıktan sonra, krediler ödenmeye başlandı. Vanda 270 civarında kredi ipotek ve teminat sorunlarından dolayı iptal oldu ve bu kaynak da Bitlise aktarıldı.
     Van ve Bitliste toplam 3 bin 800 üyenin kredi kullandığını, kredi bekleyenlerinde KOSGEBde sıralamaya göre kredi kullanabileceğini bildiren Dağdağan, bazıları üyelerin giriş yaptığını, fakat afet evraklarını KOSGEBe ulaştıramadığını belirtti.
     Dağdağan, Onlar da KOSGEB merkezinde onay bekliyor. Bu durumda olanlar, şifrelerini KOSGEBten alıp internet üzerinden takip edebilir. Üyelerin tıkandığı noktada yardımcı oluruz. Bunlar giriş yapanlar için. Diğer üyelerinde giriş yapması gerekiyor. Aksi takdirde bunlar kredi alamaz. Krediyi kullandıran banka. Vatandaş yanlış algılamasın. Biz kredi vermiyoruz, müracaatçıların işlerini kolaylaştırıyoruz. Kredi alamayanlara da kredi verdirme gibi bir imkanımız yok. Banka kendi ana parasından kredi veriyor. KOSGEB ise bu paranın faizini karşılıyor dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvan TSO Başkanı Dağdağan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER