Tatvan TSO Başkanı Dağdağan:

Tatvan TSO Başkanı Dağdağan: Karayolları ile çalışan müteahhitlerin hak edişlerinin kısıtlanmasından dolayı, Bitlis borç batağına gömüldü


BİTLİS (A.A) - Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Karayolları ile çalışan müteahhitlerin hak edişlerinin kısıtlanmasından dolayı, Bitlis borç batağına gömüldü dedi.
     Dağdağan, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından kaynaklanan ödenek sıkıntısından dolayı, Bitlis ve bölgedeki müteahhit firmaların zor durumda kaldığını söyledi.
     Hükümetin acilen bu duruma önlem alması gerektiğini belirten Dağdağan, şöyle konuştu:
     Diğer karayolları bölge müdürlükleri, yüzde 35 veya 40 miktarında ödeme yapıyorken, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yüzde 12 ile yüzde 15i arası bir rakama tekabül edebilecek bir ödenek aktarılıyor. Müteahhitlerimiz Türkiyenin her yerinde olduğu gibi en fazla da Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne iş yapmakta. Karayolları müteahhitlerimize Ramazan Bayramı öncesi bir ödenek ayırdı. O zaman içeride 370 milyon liralık bir hak ediş vardı ve bu hak edişin 50 milyon liralık kısmı bayram öncesi ödendi. Diğer karayolları bölgelerine baktığımız zaman yüzde 35 veya 40ı ödenirken, bölgemizde ise yüzde 12 ile yüzde 15i arası bir rakama tekabül edebilecek bir ödenek aktarıldı.
     Bu nedenle müteahhitlerin oldukça zor durumda kaldığını belirten Dağdağan, piyasaya borçlarını ödeyemeyen birçok müteahhidin çeklerinin yazıldığını ifade etti.
     Dağdağan, şunları kaydetti:
     Ticari sicili en temiz ilçe olan Tatvan, bu saatten sonra sicilleri bozuk müteahhitlerle karşı karşıya kalmakta. Maalesef geçen haftadan bu yana çok sayıda müteahhit kestiği çeki ödeyemediği için zor durumda kaldı ve hesaplarına bloke konuldu. Bu çok yanlış bir uygulama. Bu duruma çok acil bir çözüm üretilmeli. Bizim bölge ve il ekonomisinin yüzde 90ı taahhüt sektörüyle dönüyor. Mevduatları bırakın, bankalarda kullandırılacak kredi bile kalmadı. Herkes kredisini kullandı. İlerleyen sürede müteahhitlerin tefecilere gitme olayları artmasından endişe duyuyoruz. Bu durum yüzünden bölgede toplumsal bir çöküntü yaşanacak.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvan TSO Başkanı Dağdağan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER