Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Hastanede resim sergisi açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediyesi Kültür Sanat Merkezi üyesi 28 sanatçının eserlerinden oluşan sergi, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde törenle açıldı.
     Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, törende, ilçede sanatların her yönüyle aktif bir şekilde yaşandığını söyledi.
     Güzel sanatların her yönünün Tavşanlıda fazlasıyla bulunduğunu belirten Hatipoğlu, şöyle konuştu:
     Buradaki pek çok sağlık çalışanlarımız aynı zamanda Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarında da bulunuyor. Tavşanlımızda güzel sanatların kolları olan resim ve heykelle ilgili olarak çok değerli çalışmalar yapılıyor. Bu noktada özellikle mahalli anlamda eğitim almadan, akademilerde yetişmeden bu noktaya gelen bu değerli sanatçılarımızı yürekten kutluyorum. Bu yaptıkları çalışmalar ülkemiz için de kıymetlidir. Yine ilçemizde asırlardır devam eden güzel etkinlikler, Tavşanlıyı diğer pek çok İlçeden daha farklı ve zengin kılıyor. Bu, bizi zenginleştiren bir değer olarak devam ediyor. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim.
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici de artık hastanelerin sadece hastaların tedavi edildiği, yatırıldığı yerler olmadığını, çeşitli sosyal aktivitelerle farklı boyutlara sahip olduğunu anlattı.
     Başhekim Uzman Dr. Sabahattin Altıntaş ise daha önce hastanede 3 resim sergisi düzenlendiğini hatırlatarak, Bu tür sergileri gezen hastalarımızın psikolojik olarak rahatladığını görüyoruz ifadesini kullandı.
     Tavşanlı Belediyesi Kültür Sanat Merkezi Başkanı Adnan Yazıcı, 47 üyeden 28inin, sergiye 50 resimle katıldığı bilgisini vererek, hastaları psikolojik olarak rahatlatmayı amaçladıkları sergileri yılda iki kez yapmayı planladıklarını dile getirdi.
     Tören, sergide eserleri bulunan ressamlara birer teşekkür belgesi verilmesi ve protokol üyeleri, hastane çalışanları ile öğrenciler tarafından resimlerin incelenmesiyle sona erdi.
    
     -Radyo kanalından dolandırıcılık uyarısı-
    
     Tavşanlı ilçesinde yerel ölçekte yayın yapan Alternatif Radyonun Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Uysal, radyonun adı kullanılıp ödül kazandığı belirtilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı konusunda vatandaşları uyardı.
     Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde radyoya gelen bazı kişilerin, kendilerinin telefonla arandığını ve 100 lira para ödülü kazandıklarının söylendiğini ve adreslerinin alındığını ifade ettiklerini bildirdi.
     Hangi radyodan arandıkları sorulduğunda, Mülayim Radyo yanıtını aldıklarını duyuran Uysal, şunları kaydetti:
     Mülayim Radyo diye bir kuruluş, resmiyette ve fiili olarak yok. Aranan kişiler radyomuza gelip hediye talebinde bulunuyor veya bilgi almak istiyor. Biz her seferinde kendilerini arayan numaraları kontrol etmelerini ve bu numaraların bizimle alakası olmadığını beyan ediyoruz ancak bu şikayetler artarak devam ediyor. Lütfen bu türden bir radyodan hediye kazandığınızı belirten telefonlar alırsanız numarayı kaydedin ve araştırın, bilgilerinizi vermeyin. Rahatsızlık vermeye devam ederlerse de polise bilgi verin.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER