Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Yetiştiricilere 7 bin elma fidanı dağıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlıya bağlı Çobanköy, Aliköy ve Gazelyakup köylerinde elma vadileri oluşturmak için fidan talep eden yetiştiricilere 7 bin elma fidanı dağıtıldı.
     Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresinin ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin köylerde tarım ve hayvancılığın gelişmesine önem verdiğini söyledi.
     Köylerin sağlıklı yaşama şartlarına kavuşması için, kanalizasyon hatları, yolları, sağlıklı su kaynaklarıyla ilgili projeler düşündüklerini belirten Hatipoğlu, aynı zamanda köylerde ekonomik faaliyetlerin de gelişmesini istediklerini ve destek verdiklerini bildirdi.
     Her ormana yangın havuzu projesi hakkında da bilgiler veren Hatipoğlu, şöyle konuştu:
     Her ormana yangın havuzu projesinden köyler de sulama amaçlı yararlanabilecek. Türkiyede bir örnek proje olacak. Orman Bölge Müdürlüğü bu konuda destek verecek. Bütün kaynakların birleştirilerek arzu edilen çalışmaları tamamlayacağız.
     Tavşanlı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Temel de 19 bin liraya alınan 7 bin fidanın yetiştiricilere dağıtıldığını söyledi.
     İl Özel idaresi tarafından ayrılan 9 bin liralık ödenek ve Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlunun talebiyle İl Genel Meclisinden çıkarılan 10 bin lirayla fidan taleplerinin karşılandığını belirten Temel, Toplamda 19 bin lira ödenekle 4 bin 500 Starcrimson, bin 500 Golden, bin Grannysmith olmak üzere toplamda 7 bin adet elma fidanı alımı yapıldı. Bu fidanlarla Aliköyde 8 dekar, Güzelyakupda 50 dekar ve Çobanköyde 44 dekar alanda elma vadileri oluşacak dedi.
     Konuşmaların ardından elma fidanları, Kaymakamı Hatipoğlu, İlçe Tarım Müdürü Temel ve İl Genel Meclisi üyeleri tarafından dağıtıldı.
    
     -Emekliye uygun kömür satışı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türkiye Emekliler Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Ahmet Kalender, dernek olarak emeklilere destek olmak için ümre organizyonu ve özel hastanelerde indirim gibi anlaşmalarından sonra kömür anlaşmasının da yapıldığını bildirdi.
     Kalender, yaptığı açıklamada, Tavşanlı Taşıyıcılar Kooperatifiyle 2013-2014 yılı kömür anlaşmasını imzaladıklarını söyledi.
     Anlaşmayla kömürün ton fiyatının 387 lira olarak belirlendiğini bedelin 6 taksitte ödeneceğini ve eve teslim edileceğini ifade eden Kalender, Ekim ayına kadar kömür almak isteyenler kayıt yaptıracaklar. Taksit kesintileri de kömürün tesliminden sonra başlayacak. Emeklilere destek olacak organizasyonlar ve anlaşmalar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni anlaşmalar yaptığımız da bunu üyelerimize mesajla bildireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER