TBMMde Büyük Sivas Toplantısı yapıldı

TBMMde Büyük Sivas Toplantısı yapıldı


SİVAS (A.A) - TBMMde AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecanın ev sahipliğinde Büyük Sivas Toplantısı gerçekleştirildi.
     Milletvekili Mesude Nursuna Memecanın basın danışmanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivasta hayvancılığı geliştirmek ve yatırımları teşvik etmek amacıyla yaklaşık 60 kişinin katılımıyla TBMMde toplantı düzenlendi.
     Toplantıya Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Hayvancılık Daire Başkanı Muhittin Eyimaya, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ve bakanlık bürokratları katıldı.
     Sivas Sanayici ve İşadamları Derneği ile Sivas Sanayi ve Ticaret Odasının geniş bir iş adamı ve yatırımcı grubuyla katıldığı toplantıda, Sivasın hayvancılık potansiyeli, yeni teşvik paketinin Sivaslı yatırımcıya sağlayacakları, Kalkınma Ajansının alandaki çalışmaları hakkında bürokratlar detaylı sunumlar yaptı.
     Bazı işletmelerin üst düzey yetkililerinin hayvancılık sektöründeki başarı öyküleri ve tecrübelerini yatırımcılarla paylaştığı toplantının son bölümünde, hayvancılık alanında Sivasa yatırım yapmayı düşünen iş adamları beklenti ve sorularını bakanlık temsilcileri ve işletme yöneticilerine yöneltti.
     Olumlu bir havada geçen toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Sivaslı yatırımcıya her türlü teşvik ve desteğin sağlanacağı konusunda güvence verdi. Büyük işletme sahipleri de Sivaslı meslektaşlarıyla her türlü tecrübe paylaşımına hazır olduklarını vurguladı.
     Birçok iş adamı toplantının sonunda yatırım konusunda ilgi ve heveslerinin arttığını belirtti. Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, siyasilerin konuyla ilgili kolaylaştırıcı rol oynamasının önemini vurguladı. Milletvekili Ali Turan ise tarım ve hayvancılığa basit sektörler gibi yaklaşılmaması gerektiğini kaydederek, işe başlarken her türlü detaylı araştırma ve ön hazırlığın yapılmasının önemini ifade etti.
     Toplantının kapanış konuşmasını yapan milletvekili Nursuna Memecan, bu tip toplantılarda farklı kurum ve sektörlerden kişilerin bir araya gelmesiyle birçok iyi fikir ve fırsatın ortaya çıkacağına inandığını belirterek, Sivasta hayvancılığı geliştirme çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.
     (AHM)
<< Önceki Haber TBMMde Büyük Sivas Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER