TBMM Başkanvekili Yakutun köy ziyaretleri

TBMM Başkanvekili Yakutun köy ziyaretleri


KAYSERİ (A.A) - TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, köy ziyaretlerine devam ediyor.
     Yakut, AK Parti il ve ilçe teşkilatı üyeleri ile birlikte Pınarbaşı ilçesine bağlı Hassa, Tözgün, Panlı, Akören, Kuşçular, Devederesi, Aygörmez, Demirciören, Erkezsöğütlü, Cinliören, İnliören, Tersakan ve Yağlıpınar köylerini ziyaret ederek, muhtarların ve vatandaşların sorunlarını dinledi.
     Ziyaret ettiği köylerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yakut, hükümet olarak problemlerin yerinde incelenmesi için köy ziyaretlerine önem verdiklerini belirtti.
    
     -Balyoz Davası-
    
     Balyoz Davasına da değinen Yakut, uzun süren bir yargılama sürecinin ardından davayla ilgili kararın verildiğini hatırlatarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup çok sayıda generalin ve rütbelinin böyle bir ceza ile muhatap olmasının üzücü olduğunu dile getirdi.
     Ortada bir ceza kanunu ve bu kanunda da tarif edilen bir suç var diyen Yakut, şunları kaydetti:
     (Bu kadar insana bu kadar ceza verilir mi-) tartışmaları devam ediyor. Ama geriye dönüp baktığımızda, 1960 yılında yapılan bir ihtilal sonucu ülkenin başbakanının ve bakanının idam edildiğini, 1971 yılında yapılan bir muhtıra olduğunu, yine 1980 yılında yapılan bir ihtilal sonucu onlarca kişinin idam edildiğini görüyoruz. Tartışılması gereken konu, suç hangi aşamadaydı, teşebbüs oldu mu- Bunlar hukuki anlamda tartışılır. Henüz Yargıtay safhası da var.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber TBMM Başkanvekili Yakutun köy ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER