Tek arkadaşı babasının çöpten topladığı oyuncakları

Tek arkadaşı babasının çöpten topladığı oyuncakları -Antalyada 2 yıl önce yakalandığı beyin kanseri hastalığı nedeniyle 2 gözünün görme yetisini yitiren, 1 yıl önce de annesi kanser nedeniyle hayatını kaybeden 8 yaşındaki Muratcan Alk


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Antalyada yaklaşık 2 yıl önce yakalandığı beyin kanseri hastalığı nedeniyle 2 gözünün görme yetisini yitiren, 1 yıl önce de annesini kanser nedeniyle kaybeden 8 yaşındaki Muratcan Alkaya, babasının çöpten topladığı oyuncakları Hayatımdaki tek arkadaşım şeklinde tanımlıyor. Küçük Muratcanın tek isteği ise okula gitmek.
     Kepez ilçesinde yaşayan İsa-Yasemen Alkaya çiftinin ilk çocukları olan 8 yaşındaki Muratcan Alkayaya, 6 yaşındayken baş ağrısı şikayetiyle gittiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beyin kanseri teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle 2 gözünün görme yetisini yitiren Alkayaya hastanede yapılan kontrollerde, beynindeki tümörün iyi huylu olduğu tespit edildi.
     Beynindeki tümörün aşırı sıvı salımı nedeniyle büyüdüğü tespit edilen Alkayanın beynine uzun, ince bir tüp yerleştirildi. Kulağının arkasından, cildinin altından geçirilen ince hortum ile beynindeki sıvının karın bölgesine aktarılması, oradan da dışarıya atılması sağlandı.
     Annesi Yasemen Alkayanın 1 yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybettiği küçük Muratcan, yaşadıklarına rağmen hayata umutla bakıyor.
     Geçimini kağıt toplayarak sağlamaya çalışan babasının çöplerden topladığı ve Hayatımdaki tek arkadaşım dediği oyuncaklarla oynayarak günlerini geçiren küçük Muratcanın tek hayali ise, hiç görmediği ve gidemediği okula başlamak. En büyük isteğinin bir okul ve sınıf görmek olduğunu belirten Muratcan, büyüyünce hastaları iyileştirmek için doktor olmak istediğini söyledi.
     İşsiz baba İsa Alkaya ise, 3 yıl önce satın aldığı motosikletinin çalıntı çıkması nedeniyle 2 yıl cezaevinde kaldığını belirtti.
     Bu sırada oğlunun hastalığa yakalandığını, gözlerinin görme yetisini kaybettiğini anlatan Alkaya, Cezaevinden çıktıktan sonra eşimi de kaybettik. Cezaevinde kaldığım için iş bulamadım. Oğlumla zor günler yaşadık dedi.
     Çöplerden topladıklarını satarak hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını dile getiren Alkaya, 5 aydır kirayı ödeyemedim. Oğlumu doğru düzgün hastaneye bile götüremiyorum. Çünkü ona her gün yiyecek bir şeyler bulmak zorundayım. Belki oğlumla ilgilenebilsem, gözleri tekrar görmeye başlayacak. Hayırseverlerden yardım bekliyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tek arkadaşı babasının çöpten topladığı oyuncakları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER