Tek istekleri unutulmamak

Tek istekleri unutulmamak -Antalyada kimisi çocuklarına yük olmamak, kimisi yalnız kalmamak, kimisi de daha rahat yaşayabilmek için huzurevine yerleşen 24 kadının Anneler Gününde ortak isteği unutulmamak ve "Seni seviyorum anneciği


ANTALYA (A.A) - Hatice Özdemir - Antalyadaki huzurevinde hayatını sürdüren 24 kadın, Anneler Gününde unutulmamayı ve sevgiyle hatırlanmayı istiyor.
     Hayatlarını Antalya Fethi Bayçın Huzurevinde sürdüren 72 kişiden bazıları spor yaparak, kitap, gazete okuyarak, bazısı da oyun salonunda oyun oynayarak ya da gezerek vakit geçiriyor, zaman zaman da düzenlenen sosyal faaliyetlere katılıyor. Huzurevindeki kadınlar, şimdi hafta sonu kutlanacak Anneler Gününe hazırlanıyor.
     Kimisi çocuklarına yük olmamak, kimisi yalnız kalmamak, kimisi de daha rahat yaşayabilmek için huzurevini tercih eden 24 kadın, Anneler Gününde ziyaretçilerin yolunu gözlüyor.
     En çok çocuklarını ve torunlarını bekleyen 24 kadının ortak isteği unutulmamak ve "Seni seviyorum anneciğim" cümlesini duymak.
    
     -"Kendi çocuklarından ilgi bekliyorlar"-
    
     Fethi Bayçın Huzurevi psikologu Nuray İncekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevine bilinçli ve isteyerek gelen sakinlerin ortama daha çabuk uyum gösterdiklerini söyledi. Bu insanların huzurevindeki yaşamlarının daha güzel ve kolay geçtiğini dile getiren İncekli, "Bu sakinlerimiz Ben buraya istekli geldim diyor. Çocuklarıyla iletişimi devam ettiği müddetçe burada kalmak, onlar için keyifli bir hal alıyor" dedi.
     Huzurevine isteksiz gelen sakinlerde ise depresyon belirtileri gördüklerini ifade eden İncekli, iletişim kurmakta zorlandıklarını anlattı. Bu kişilerin kısa sürede adaptasyonunu sağlamak için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirten İncekli, "Özel günlere yönelik kutlamalar, vakitlerini en iyi şekilde geçirmeleri için hobi çalışmaları yapıyoruz. En önemlisi de onların yakınlarıyla bağlantılarını koparmamaları için mücadele ediyoruz" diye konuştu.
     İncekli, özellikle alzheimer hastalığı bulunanlara yönelik zihin geliştirici aktiviteler uyguladıklarına işaret ederek, huzurevinde kalanların ziyaret edilmeyi, aranılmayı, sohbeti, bir arada olmayı istediklerini söyledi.
     Huzurevinde kalanların en büyük isteğinin unutulmamak ve her zaman sevgiyle anılmak olduğunu vurgulayan İncekli, şöyle devam etti:
     "Bayramlarda, Anneler Günü gibi özel günlerde huzurevi sakinlerinin unutulmaması gerekir. Buradaki insanlara vereceğiniz en güzel hediye, onları sevgiyle hatırlamanız olacak. Anneler Gününde herkes çocuğunu görmek istiyor. Her ne kadar biz onlara evlatlık görevini yapmaya çalışsak da onlar doğal olarak öz çocuklarını istiyor, onlardan ilgi bekliyor."
    
     -"Hediye değil, ziyaret edilmek istiyoruz"-
    
     Ferdane Azboz, çocukları olmasına rağmen huzurevini tercih edenlerden. Kendini huzurevinde daha rahat hissettiğini söyleyen 68 yaşındaki Azboz, kitap okuyarak, örgü örerek, dikiş dikerek vaktini değerlendirdiğini anlattı.
     Evlatlarının Anneler Gününde kendisini ziyaret edip etmeyeceğini bilmediğini dile getiren Azboz, "Hediye beklemiyoruz, gelip bizlere güler yüzle Anne demelerini istiyoruz. Tek özlemimiz bu. Hediye, yiyecek, içecek hiç önemli değil, önemli olan ziyaret edilmek, unutulmamak" dedi.
     Huzurevinde 6 yıldır hayatını geçiren ve buradaki insanları akrabası gibi gören Semiha Vural da yıllardır kendisine küs oğlunun aramasını bekliyor. Huzurevine yerleştiği için oğlunun kendisiyle ilişkisini kestiğini belirten Vural, "Ona yük olmamak için buraya yerleştim, o da gururuna zarar verdiğimi düşünüp bana küstü. Anneler Gününü burada hiç kutlamadım dersem yalan olmaz " diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tek istekleri unutulmamak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER