Tekfen Filarmoni Orkestrası Rizeye geldi

Tekfen Filarmoni Orkestrası Rizeye geldi


RİZE (A.A) - Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdenizin 23 ülkesinden 50 müzisyenin oluşturduğu Üç Denizin Sesi adıyla anılan Tekfen Filarmoni Orkestrasının Rizeye geldiği bildirildi.
     TEMA Vakfı Rize Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, orkestradaki müzisyenlerin ÇAYKUR Çay Araştırma Enstitüsünü ziyaret ettikleri ve çay bahçelerini gezip, Türk çayı hakkında bilgiler aldıkları belirtildi.
     Açıklamada, TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özerin şu ifadelerine yer verildi:
     Kafkasların, Ortadoğunun ve Balkanların dünyanın en karışık en sorunlu bölgesi olduğu, üç farklı bölgeden yerel çalgılarıyla bir araya gelen müzisyenlerin, farklılıkların uyum içinde bir arada var olabileceğini, müziğin barışın sesi dost eli olduğunu gösteriyor. Farklı kültürler arasında ilişkiler geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla Azerbaycandan kemança, Ukraynadan bandura, Gürcistandan salmuri, Suriyeden ud, Özbekistandan çeng, Kazakistandan kılkopuz, Kırgızistandan komuz, Yunanistandan buzuki, İsrailden zarb, Rusyadan domra, Türkiyeden bağlama, ney, kanun ve tulumu batının senfoni orkestrasıyla birleşerek Üç Denizin Sesini bütün dünyaya duyuruyorlar.
     Açıklamada, pek çok ülkede konser veren orkestra şefi Prof. Saim Akçılın da şu ifadelerine yer verildi:
     20. yılda büyük bir aile olduk. Orkestrada Filistinli, İsrailli, Suriyeli, Yunan ve Türk yan yana müzik yapabiliyor, eğlenebiliyor. Bu atmosfer neden milletler, halklar arasında da yaratılmasın-
     1992 yılında 17 kişi ile kurulan Tekfen Filarmoni Orkestrası, 20. yılında Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Özbekistan ve Yunanistandan oluşan 23 ülke, 70den fazla sanatçı ile yılda 3-4 kez bir araya gelerek konserler vermektedir.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Tekfen Filarmoni Orkestrası Rizeye geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER