Tekirdağda ramazan hazırlıkları

Tekirdağda ramazan hazırlıkları -Tekirdağ Müftüsü Gürlen: -Ramazan ayında, oruçlu bir kimseye saygı göstermek, medeniyet örneğidir


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Ramazan ayında, oruçlu bir kimseye saygı göstermek, medeniyet örneğidir dedi.
     Gürlen, müftülükte düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, ramazan ayının rahmet ve mağfiret ayı olduğunu ifade etti. Ramazan süresince yapacakları çalışmaları anlatan Gürlen, Ramazan, bizi biz yapan, bizi millet, devlet yapan, geleceğe hazırlayan, gönülleri bağlayan muhteşem bir rahmet ayıdır. Ramazan ayında, oruçlu bir kimseye saygı göstermek medeniyet örneğidir dedi.
     Müftü Gürlen, şunları kaydetti:
     Ramazan ayı, Türkiyede olduğu gibi Tekirdağda da yoğun bir şekilde yaşanacak. Merkez Yusufağa Camisi, Çorlu Merkez Garaj Camisi ile Hayrabolu Çorumi Mustafa Bey Camisinde hatimle teravih namazı kılınacak. İl genelinde 7 camide iftar verilecek. İl genelinde, sabah, öğle ve ikindi namazları olmak üzere 328 camide mukabele okunacak. 24 cami, Kadir gecesinde sabaha kadar açık kalacak. 15 camiye mahya asılacak. Bunun yanında çeşitli organizasyonlarla ramazan ayını en iyi şekilde değerlendireceğiz.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Tekirdağda ramazan hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER