Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Meyve bahçelerinde kışlık ilaçlama çalışmaları başlatıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Meyve bahçelerinde kışlık ilaçlama çalışmaları başlatıldı.
     Yörücek köyünde tarlasını meyve bahçesine çeviren Mehmet Taylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışlık bakım çalışmalarının başladığını belirterek, Meyve bahçelerimizde hasat sonrasında Japon eriği ve şeftali ile kiraz ağaçlarında yaprak dökümüne ve bazı zararlılara karşı bordo bulamacı ilaçlaması yapıyoruz. Meyve bahçelerinin bakımları zamanında yapıldığında verim artıyor. Tarladan alacağınız mahsulden daha fazlasını elde ediyoruz diye konuştu.
     Taylan, köylerinde meyveciliğin artmaya başladığını bildirdi.
    
     -Çorlu Belediyesi CEBIT Bilişim Fuarına katıldı-
    
     Çorlu Belediyesi, bilgi işlem alanında yapılan yatırımlar ve hizmetleri anlatmak amacıyla CEBIT Bilişim Fuarına katıldı.
     Bilgi İşlem Müdürlüğünün yatırım ve hizmetlerine ait tanıtıcı materyallerin yer aldığı stant, Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından açıldı.
     Fuara katılan ziyaretçilere hem dijital ekranlarda yayınlanan tanıtım filmiyle hem de basılı materyal ile sunum yapıldı.
     Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) ve e-belediye uygulamaları hakkında bilgi verildi.
    
     -ÇESİADın faaliyetleri-
    
     Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) öncülüğünde Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü Programına katılan bazı firmalar stant açtı, bazı firma temsilcileri de ikili iş görüşmelerine katıldı.
     ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, dünyanın 130 ülkesinde temsilciliği veya derneği bulunan başka bir Türk kuruluşu olmadığını belirterek, Türkiye adına yapılan bu organizasyonlara vakit ayrılması gerekli. Dünya üzerinde artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Bunu işletmelerimizin iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu ticaret köprüsü kuruldu ve toplandı. Kazançlı çıkanlar ona katılanlar ve değerlendirenler oldu diye konuştu.
    
     -İşbaşı Eğitim Programı-
    
     İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük, Malkara Ticaret Borsasında, İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi verdi.
     Küçük, katılımcılara İŞKURun görevleri, yasal dayanaklar, kanunlar, pasif istihdam hizmetleri ile benzeri konularda bilgi verdi ve mesleki eğitimin önemini anlattı.
     Toplantının ardından soruları yanıtlayan Küçük, Elinde mesleği olmayan işsizler bile masa başı iş istiyor. Kurslara katılan ve belge alanlara kolaylıkla iş sağlıyoruz. Bize kayıtlı olupta iş bulamayanlar elinde mesleği olmayan düz lise mezunları ve mesleği olmayanlardır diye konuştu.
     Küçük, toplantıların ve eğitim çalışmalarının aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Eral/Çoşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER