Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -İş sağlığı ve güvenliği bilgilendirme toplantısı yapıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Malkara Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), üyelerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Toplantıda, iş güvenliği uzmanı Soner Akın, 50 ve daha fazla işçi çalıştıran iş yerlerinin alması gereken önlemleri anlattı.
     Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin de İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanununun artık uygulamaya geçtiği ve yaptırımlarının ağır olduğu için bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydetti.
    
     -TAGİD, bordro hazırlama eğitim semineri düzenledi
    
     Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), bordro hazırlama eğitim semineri düzenledi.
     TAGİDde düzenlenen seminerde, insan kaynakları yöneticisi Binnur Dönmez, özlük işlemleri yönetiminde kanun, yönetmelik ve tebliğ konularında bilgilendirme yaptı.
     Seminerde, eğitimde ücret hesaplama, gelir vergisi dilimleri, işveren maliyeti, SGK prim dağılımı, sakatlık indirimleri, saat ücretli çalışan hesabı, fazla mesai hesabı, yan ödemeler hesabı, fark bordrosu hesaplama, özel sigortaların stopaj hesaplamaları, kıdem tazminatı hesabı, ihbar tazminatı hesabı, peşin izin ücreti hesabı ve tazminat tablosu hazırlanması konuları uygulamalı olarak anlatıldı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul/Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER