Tekirdağlı genç aşçılar, Mengenin tahtına göz

Tekirdağlı genç aşçılar, Mengenin tahtına göz dikti -Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, uluslararası yemek yarışmalarında önemli başarılar elde ediyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, uluslararası yemek yarışmalarındaki başarılarıyla Tekirdağın adını aşçılıkta ön sıralara taşıyor.
     Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Önder Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde düzenlenen uluslararası yemek yarışmalarına katılmaya özen gösterdiklerini belirtti.
     Atik, bu yıl Antalyada düzenlenen 5. Uluslararası Altın Kep Aşçılar yarışmasında bir öğrencilerinin, altın kep ödülü aldığını, İstanbulda 11incisi yapılan Kıtalararası İstanbul Gastronomi Festivalinde de takım olarak Modern Türk Mutfağı yarışmasında altın madalya kazandıklarını söyledi.
     Önder Atik, öğrencilerin ayrıca çeşitli kategorilerde 4 gümüş, 7 bronz ve 2 liyakat ödülü aldığını da kaydetti.
    
     -Mengenin tahtına göz diktiler-
    
     Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin yarışmalarda elde ettikleri başarılarla ustalıklarını ve okullarının eğitim kalitesini ortaya koyduğunu anlatan Atik, Gençlerimiz, Mengenli aşçıların tahtına göz dikti dedi.
     Gelişen turizm sektöründe dünya mutfağının büyük önem taşıdığını belirten Atik, şunları kaydetti:
     Buraya eleman yetiştirmek için öğretmen arkadaşlarımızla üstün çaba sarf etmekteyiz. Öğrencilerimiz, yurt dışındaki birçok projeye katılarak dünya mutfağı ile ilgili çalışmalar yapıyor. Okulumuzun aşçılık konusundaki başarıları sayesinde, Türkiyede sadece Bolu Mengen olmadığı, Mengenin üzerinde bir okul olduğumuzu da ispatlamış durumdayız.
     Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Aytaç Yaver de Kıtalararası İstanbul Gastronomi Festivalinde düzenlenen yarışmada, çeşitli değerlendirme kategorileri olduğunu ifade etti.
     Yaver, değerlendirme kriterlerinin, Çalışma disiplini ve çalışma düzeni, Hijyen ve sanitasyon, Lezzet ve görüntü başlıkları altında toplandığını belirtti.
     Öğrencilerinin, bu yarışmada elde ettikleri başarıyla Dünya Aşçılar Birliğinin kayıtlarına geçtiğini anlatan Yaver, gençlerin bu sertifikayla çok rahat iş bulma olanağına sahip olduklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tekirdağlı genç aşçılar, Mengenin tahtına göz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER