Tekirdağ Valisi Yerlikaya:

Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -Hedefimiz Tekirdağdaki OSBlerin 2,5 sene içerisinde dört dörtlük olması (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Hedefimiz Tekirdağdaki OSBlerin 2,5 sene içerisinde dört dörtlük olması dedi.
     Tekirdağ Valiliğince düzenlenen Ergene Havzası Koruma Eylem Planı değerlendirme toplantısında konuşan Yerlikaya, Trakyanın büyük piyasalara yakın olması nedeniyle ilgi çektiğini söyledi.
     Yerlikaya, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili planda belirtilen talimat gereği hükümetin önce kanunu, daha sonra yönetmeliği çıkardığını anlatarak, şöyle devam etti:
     Şimdi iş bizlere kaldı. Tekirdağda başlangıç itibariyle 7 ıslah OSB kurduk. Biri de yolda. Islah OSBlerin kurumsal altyapısı tamamlandı. Hedefimiz Tekirdağdaki OSBlerin 2,5 sene içerisinde dört dörtlük olması. Ergene Havzası için konuşursak OSBlerin hepsi ortak arıtmayla online takip edilecek. OSBlerin dışında kalan 154 firmaya da yine online takip getirdik. Ceza yazan bir irade olmak istemiyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
     Çeşitli sunumların yapıldığı toplantıya, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Daire Başkanı Zeki Terzioğlu, bölgede faaliyet gösteren sanayiciler ve belediye başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağ Valisi Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER