Tekmeleyerek öldürmeye müebbet hapis cezası

Tekmeleyerek öldürmeye müebbet hapis cezası -Kastamonuda bir kişinin kafasının tekmelenerek öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı -Sanık Sinan Y: -Boğuşmaya başladık. Elinde


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda bir kişinin kafasının tekmelenerek öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanığa, müebbet hapis cezası verildi.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Sinan Y(24), öldürülen Ali Kuruoğlunun(60) yakınları ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada, savunmak yapmak için söz alan Sinan Y, daha önceden aralarında dava olduğunu, bu yüzden Ali Kuruoğluyu ikna etmek için evine gittiğini belirtti.
     Sinan Y, Kuruoğlunun evine kendi rızasıyla gittiğini belirterek, Evine gittiğim sırada, kendisine karşı bir cahillilik ettiğimi, davadan vazgeçmesini söyledim. Kendisi de tamam, hallederiz demişti şeklinde konuştu.
    
     -Kafasına 2 kez vurduktan sonra hareketsiz kaldı
    
     Kendisinin kapıya yöneldiği zaman, maktul Kuruoğlunun elini tutarak, para teklifinde bulunduğunu iddia eden Sinan Y, şöyle devam etti:
     Benim elimi tutarak para teklifinde bulunmasını, cinsel ilişkide bulunmak istediği gibi anladığım için bir tokat attım. Tokat atmadan önce herhangi bir tepki göstermemişti. Daha sonra boğuşmaya başladık. Elinde su borusu anahtarı vardı ve vurmaya çalıştı. Ben de kafasına 2 kez tekme vurdum. Kafasına 2 kez vurduktan sonra hareketsiz kaldı. Yere düştükten sonra hırıldıyordu. Pencereden dışarı baktığımda polis ve komşuları gördüm. Kuruoğlunu polislerin görmemesi için banyoya taşıdım. Yerdeki kanların görünmemesi için ise kanların üzerine paspası serdim. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra Kuruoğlunun çantasını alıp, pencereden atlayarak kaçtım.
     Sinan Y, pencereden atladıktan sonra TOKİ Lojmanlarının olduğu yere gittiğini ifade ederek, Ali Kuruoğlunun cüzdanının içinden 175 lirayı alıp, cüzdanı çalılıkların arasına attım. Daha sonra teyzeme gidip, olayı anlattım diye konuştu.
    
     -Babam Kıbrıs Gazisiydi
    
     Kuruoğlunun kızı Hülya Kuruoğlu ise yaptığı açıklamada, Benim babam Kıbrıs Gazisiydi, sapık değildi. Babam, Sinan Ynin bir davadan dolayı kendisini tehdit ettiğini söylemişti ifadelerini kullandı.
     Mahkeme heyeti, sanık Sinan Ynin daha önce verdiği ifadeler doğrultusunda, çelişkilerin olduğuna dikkati çekerek, kasten adam öldürme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık suçlarından müebbet hapis ve 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
     İddianameye göre, Kastamonunun Tosya ilçesi Yunus Emre mahallesinde bir apartmanda meydana gelen olayda, aynı köyden oldukları belirtilen Sinan Y. ile Ali Kuruoğlu arasında kredi kartı davasına ilişkin tartışma çıktı.
     Tartışmanın büyümesiyle Sinan Y. köylüsü Ali Kuruoğluyu tekmeleyerek öldürdü. Tartışmaları duyan apartman sakinleri, polisi aradı. Emniyet güçlerinin eve geldiklerinde, Kuruoğlunun cansız bedeniyle karşılaştı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tekmeleyerek öldürmeye müebbet hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER