Teknede yaptığı resimlerle 15 sergi açtı

Teknede yaptığı resimlerle 15 sergi açtı


MUĞLA (A.A) - Bodrumda eşi, oğlu ve geliniyle yaşadığı teknesinde resim çalışmaları yapan Gülen Dedeoğlu, şimdiye kadar 15 sergi açtı.
     Bodrum Marinada bağlı 12 metre uzunluğundaki Atlantis isimli teknede eşi, oğlu ve geliniyle yaşayan Gülen Dedeoğlu, AA muhabirine, resim çalışmalarını yaklaşık 17 yıldır teknede sürdürdüğünü söyledi.
     Teknesini resim atölyesi olarak da kullandığını belirten Dedeoğlu, şimdiye kadar 10 karma ve 5 kişisel sergi açtığını kaydetti. Dedeoğlu, 20 yıl önce resim yapmaya başladığını, daha çok akrilik boyayla Bodrum, deniz ve tekne resimleri yaptığını anlattı.
     Dedeoğlu, teknede yaptığı resimlerin kendisine huzur verdiğini, Bodrum koylarını çizmenin güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Bodrumun güzel havasında teknenin içinde resim yapmayı çok sevdiğini belirten Dedeoğlu, Yılın 6-7 ayını teknede geçiriyoruz. Burada sakin kafayla bol bol resim yapma fırsatı buluyorum. Resim çalışmalarıma İstanbula döndükten sonrada devam ediyorum dedi.
     Dedeoğlu, teknede resim yapmanın bazı zorlukları olduğunu kaydetti. Teknenin rüzgarlı havalarda çok sallandığını ve resim yapmayı güçleştirdiğini anlatan Dedeoğlu, Tekne sallandığı zaman resimler bozuluyor. Rüzgardan dolayı boya çabuk kuruyor. Ama ben bunları çok fazla problem yapmıyorum diye konuştu.
     Dedeoğlu, teknede yaptığı resimlere özellikle marinada bulunan yabancıların ilgi gösterdiğini belirtti.
     Gülen Dedeoğlunun gelini Burcum Dedeoğlu da kayınvalidesinin çalışmalarını çok beğendiğini teknede resim yapma fikrinin çok ilginç ve güzel olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Teknede yaptığı resimlerle 15 sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER