Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı: -Beklentimiz turizm sezonunun eylül, ekim ayına kadar uzaması -Türkiyede turizmi çeşitlendirmeye ihtiyacımız var, başta kültür turizmi, sağlık turizmi ve golf turizmi


MUĞLA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, beklentilerinin turizmin eylül ekim ayına uzaması olduğunu söyledi.
     Bodrumda bir restoranın açılışına katılan Taşbaşı, gazetecilerin turizm ile ilgili sorularını yanıtladı.
     Bu yıl ilk 5 ayda havaların serin gitmesiyle turizmde geçen yıla göre yüzde 5 bir düşüş yaşandığını belirten Taşbaşı, temmuz ayından itibaren havaların ısınmasıyla turizmin de kendini toplamaya başladığını ifade etti.
     Dün Bodrumda bir arkadaşı için 5 yıldızlı otelde yer ayırtmak istediğini, ancak hiçbir otelde yer bulamadığını anlatan Taşbaşı, Bundan da çok mutlu oldum. Otellerin dolu olması beni mutlu etti. Umarım kazançlar da bu şekilde yüksek olur. Sezon bu sene başa baş gidecek gibi gözüküyor. Beklentimiz sezonun eylül, ekim ayına kadar uzaması. Önümüzdeki yıldan biraz daha iyi bir sonuç almamız. Turizm iyi gittikçe biz de mutlu oluyoruz dedi.
     Her şey dahil sisteminin Türkiye turizmi açısından önemli olduğunu vurgulayan Taşbaşı, Her şey dahil sisteminden vazgeçmemiz mümkün değil. Sistemi devam ettireceğiz. Ama Türkiyede turizmi çeşitlendirmeye ihtiyacımız var. Başta kültür turizmi, sağlık turizmi ve golf turizmi... Bodrum bölgesinin golfe çok büyük ihtiyacı var diye konuştu.
     Taşbaşı, Türkiyede butik otellerin öneminin gittikçe ortaya çıkmaya başladığına işaret ederek, son günlerde özellikle Bodrum bölgesine olan talebin artmasının bunun en büyük göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.
     Ortadoğudaki hareketliliğin turizme ilk 5 ayda ciddi anlamda olumsuz yansıdığını dile getiren Taşbaşı, şunları söyledi:
     En çok ziyaretçi gelen ülkeler arasında dördüncü sırada İran vardı. İrandan geçen sene 1 milyon 800 bin ziyaretçi gelmişti. İlk 5 ayda İrandaki düşüşümüz yüzde 40 civarında. Suriyeden 1 milyona yakın ziyaretçi gelmişti geçen sene. Bu sene Suriyeden de ciddi bir düşüşümüz var. Ama umuyorum bunların hepsi düzelecek. Başka pazarlardan bunu tolere edeceğiz. İrandan gelmeyenin yerine Almanyadan gelecek, Rusyada başta kötü gidiyordu, ama şimdi Rusya da toparlamaya başladı. Avrupadan gelecek, Amerikadan gelecek, o da iyi gidiyor.
     Yeni pazarlar aramaya başladıklarını vurgulayan Taşbaşı, Şimdi Brezilyada yeni bir tanıtım müşavirliği açıyoruz. Kanadada açıyoruz, Avustralyada açıyoruz, Çinde ikincisini açıyoruz. 7 tane yeni ateşelik açıyoruz. Yeni pazarlara, yeni stratejilerle yönelmeye başladık. Bodruma da bu tür insanları getirmek durumundayız dedi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER