Tekstil Kente yenilenebilir enerji projesi

Tekstil Kente yenilenebilir enerji projesi


VAN (A.A) - Vanda hazırlanan Tekstil Kent projesine İl Özel İdaresi ile Van Ticaret ve Sanayi Odasınca (VATSO) ortaklaşa hazırlanan Tuşba Projesi projesiyle yenilenebilir güneş enerjisi olacak olan işletmelere ücretsiz enerji sağlayacak.
     VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, geçen hafta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından açıklanan Mali Destek Programı, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımının Özendirilmesi Mali Destek Programına İl Özel İdaresiyle ortaklaşa hazırladıkları bir projeyle başvuruda bulunduklarını söyledi.
     Nadiroğlu, Kalkınma Bakanlığının desteğiyle Vanda yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan Tekstil Kenttin yakın zamanda inşa edileceğini belirterek, hazırladıkları Tuşba Projesiyle buraya yatırım yapacak olan iş adamlarına ücretsiz enerji verilmesinin hedeflendiklerini söyledi.
     Projelerinin DAKA tarafından kabul edilmesiyle çok kısa bir sürede hayata geçirileceğini dile getiren Nadiroğlu, ihalesi yapılan ve yapım süresi 12 ay olan Tekstil Kentin hayata geçirilene kadar elde edilecek olan enerjinin ise İl Özel İdaresince kullanılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Tekstil Kente yenilenebilir enerji projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER