Tekstil sektörü Bursada bir araya gelecek

Tekstil sektörü Bursada bir araya gelecek


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 5incisi gerçekleştirilecek UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesinin 4-5 Nisan tarihlerinde yapılacağı bildirildi.
     Uludağ İhracatçıları Birliğinden (UİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, inovasyon ekonomisine geçişin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM) düzenlenecek programda uzman konuşmacılar yer alacak. Programı, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve TÜBİTAK-TEYDEÖ, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve bazı yerli ve yabancı üniversite ve kuruluşlar da destekleyecek. Etkinlik süresince, akademisyenler, profesyoneller, öğrenciler ve sektör temsilcilerinden oluşan yerli ve yabancı konukların projeleri takip etmesi bekleniyor.
     İki gün sürecek çalışmalarda, yerli ve yabancı akademisyen ve araştırmacılar, önemli Ar-Ge merkezleri ve teknopark çalışanları, inovatif proje önerilerini sanayici ve ihracatçılara sunarak projelerin ortaklığa dönüştürülmesini hedefleyecek. Sanayici ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek zirvede, yerli ve yabancı proje sunumu yapılacak.
     BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, tekstil ve konfeksiyon sektörünün Ar-Ge çalışmalarının artmasıyla dünyada rekabet olanağı bulabileceğini belirterek, Firmalarımız, nanoteknoloji, akıllı tekstil ürünleri ve inovasyonla dünya markalarıyla yarışabilir. Bizim gibi kurumlara da Ar-Ge çalışmalarını desteklemek ve seslerini duyurmalarına yardımcı olmak düşer. Programın bu anlamda önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyor, sektöre, kentimize ve ülke ekonomisine fayda sağlamasını umuyoruz görüşünü iletti.
     UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da dünyanın dört bir yanından öğrenci, akademisyen, tasarımcı ve üretimcilerin Bursada bir araya geleceğini kaydederek, Her yıl biraz daha gelişerek ve profesyonelleşerek ilerliyoruz. Etkinliğimiz artık rol model olarak alınıyor. Proje pazarımızda sektöre sunulacak birbirinden ilginç 294 proje bulunuyor ve bu sene projeleri etkinlik öncesinde sanayicilerimizle paylaşıp, birebir görüşmeler sağlayacağız. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş için bu etkinlik çok önemli ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Tekstil sektörü Bursada bir araya gelecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER