Telefon dolandırıcılığına karşı belediye hoparlöründen uyarı

Telefon dolandırıcılığına karşı belediye hoparlöründen uyarı -Aksarayda son bir hafta içinde telefonla dolandırıcılık olaylarının artması üzerine, belediye hoparlöründen uyarı anonsları yapılmaya başlandı -140 bin lirası dolandırılmak


AKSARAY (A.A) - Aksarayda son bir hafta içinde telefonla dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Emniyet Müdürlüğü, çareyi belediye hoparlöründen anons yaptırmakta buldu.
     Bir hafta içinde 14 ayrı telefonla dolandırıcılık olayının yaşandığı ilde, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halkı uyarmak için çeşitli çalışmalara başladı.
     Güven timleri, banka şubesi yakınlarına ve bankamatiklere telefonla dolandırıcılık olayları konusunda uyarı notları asarken, belediye hoparlöründen de uyarı anonsları yapılmaya başlandı.
     Son olarak yurt dışından emekli Habip Okyayın (67), kendisini telefonda polis olarak tanıtan kişilere 140 bin lira para göndermesi, polis ekiplerince engellendi. Dolandırılmaktan son anda kurtulan Okyay, Aksaray Emniyet Müdürü Mustafa Şahini makamında ziyaret ederek, teşekkürlerini iletti.
     Almanyadan emekli olduğunu belirten Okyay, kendisini telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen kişinin, kimliğinin kopyalandığını ve banka hesabındaki paranın internet üzerinden çalınmak üzere olduğunu belirterek, parasını güvence altına almak için verdiği hesap numarasına yatırmasını istediğini anlattı.
     Eşiyle banka şubesine gittiğini ve işlem yapmak için sıra beklediğini aktaran Okyay, Bu sırada banka şubesinde polisler telefonla yapılan dolandırıcılığa karşı sıra bekleyenleri uyarıyordu. Biz de olayı polislere anlatınca dolandırıldığımızı anladım dedi.
     Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ise Aksarayda halkı uyarmak için bankamatiklere notlar yapıştırmak gibi çeşitli önlemler aldıklarını dile getirerek, Son bir hafta içinde çok ilginç olaylarla karşılaştık. Belediye hoparlörlerinden tüm Aksaraya, bu konuda vatandaşlarımızı uyarmak için anons yaptırıyoruz. Bundan sonraki çare, cami minarelerinden uyarı yapmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Telefon dolandırıcılığına karşı belediye hoparlöründen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER