TEMA Vakfı Rize TEmsilcisi Özer:

TEMA Vakfı Rize TEmsilcisi Özer: Yerli malı, aş, iş, refah, toplumsal barış demektir


RİZE (A.A) - TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, yerli malı tüketmenin önemine işaret ederek, Yerli malı, aş, iş, refah, toplumsal barış demektir dedi.
     Özer, Yerli Malı Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, doğal varlıkların çıkarlarına uygun çözümler üretmek ve davranışlar geliştirmek gerektiğini belirterek, Yerli Malı kullanma çağrısında bulundu.
     Özer, çağrının Kapalı bir ekonomi, dış alımlar sınırlansın, kalitesizlik ödüllendirilsin çağrısı değildir diyerek, şunları ifade etti:
     Çağrı işsizliğin ve yoksulluğun önlenmesi, halkımızın yeterli ve doğru beslenmesi, doğal kaynaklarımızın, topraklarımızın korunması, kültürel yozlaşmanın durdurulması, bağımsız, başı dik bir ülke çağrısıdır. İnsanlarımızı sürekli daha fazla, daha büyük, en yeni için koşullandıran, savurganlaştıran tüketim çılgınlığına karşı, verimli, dikkatli, ihtiyacı kadarını tüketen, yereli kullanan bir anlayışı toplumda yaygınlaştırma çağrısıdır. Yerli malı, aş, iş, refah, toplumsal barış demektir. Yerli malı, sağlıklı beslenme demektir. Yerli malı, doğanın korunması demektir
     Küresel ürünler yerine yerel ürünlerin tüketilmesi gerektiğini belirten Özer, Küresel yerine yerel, işlenmiş yerine taze ürün, hazır yemek yerine, yerel mutfakların bilgeliğini, lezzetini tercih edin. Tüketilen gıdanın kökenini, üretim zincirini denetleyin. Küresel gıda pazarında bir tüketicinin yapacağı en önemli iş, kendi bölgesinde üretilen gıdaları satın almasıdır ifadesini kullandı.
     Özer, doğru tüketicinin toplumunu kalkındırdığını, bilinçsiz tüketicinin, doğayı ve ülke geleceğini riske attığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber TEMA Vakfı Rize TEmsilcisi Özer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER