Terör örgütü operasyonunda tutuklanan üniversite öğrencisi

Terör örgütü operasyonunda tutuklanan üniversite öğrencisi -Erasmus programı kapsamında bir yıllık eğitim için Fransadan Eskişehire gelen ve yargılandığı davada 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Sevil Snin yurt dışına çıkış


BURSA (A.A) - Erasmus programı kapsamında bir yıllık eğitim için Fransadan Eskişehire gelen, terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ve yargılandığı davada 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Sevil Snin yurt dışına çıkış yasağının kaldırıldığı bildirildi.
     Sevil Snin avukatı İnayet Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan müvekkiline, 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile yurt dışı çıkış yasağı verildiğini hatırlattı.
     Mahkeme heyetinin, Sevil S. hakkında 10 bin lira güvence parası ile yurt dışı çıkış yasağı tedbirinin adli kontrol cezasına dönüştürülmesine hükmettiğini ifade eden Aksu, Bursa Adalet Sarayına gelerek bu parayı yatırdığını bildirdi.
     Sevil Snin, yargılanma sürecinde üniversitedeki eğitime bir dönem katılmadığını dile getiren Aksu, Sevil S, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasından dolayı çok mutlu dedi.
     Aksu, Sevil Snin yakın bir zamanda birkaç günlüğüne Fransaya giderek üniversitedeki kayıt işlemlerini yaptırıp tekrar geri döneceğini belirterek, Sevil şu anda ailesiyle birlikte Adanada. Sevil, yaşadığı onca şeye rağmen Türkiyeye yerleşip burada gazetecilik yapmayı hedefliyor. Biz de 4. yargı paketiyle durumunun değişmesini bekliyoruz. Ayrıca temyiz için de Yargıtaya başvuracağız diye konuştu.
    
     -Olay-
    
     Erasmus programı öğrenci değişimi kapsamında bir yıllığına Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesine gelen gurbetçi Sevil S, Eskişehirde 9 Mayısta yapılan terör örgütü DHKP/C operasyonunda gözaltına alınmış, tutuklanan Sevil S. ve diğer zanlılar, 3. Yargı Paketi kapsamında 7 Ağustosta salıverilmiş ve dosyaları Bursaya gönderilmişti.
     Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Sevil S, 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca 10 bin lira güvence parası yatırması halinde yurt dışı çıkış yasağı tedbirinin adli kontrol cezasına dönüştürülmesine hükmetmişti.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER