Terör örgütü PKKnın kaçırdığı geçici köy

Terör örgütü PKKnın kaçırdığı geçici köy korucusu -Geçici köy korucusu Faruk: Süreç böyle giderse hepimiz için iyi olur


ŞIRNAK (A.A) - Terör örgütü PKKnın kaçırdığı geçici köy korucusu Esat Faruk, Süreç böyle giderse hepimiz için iyi olur dedi.
     Terör örgütü PKKnın kaçırdığı Faruk ile Irakta onu teslim alan heyet üyeleri karayoluyla Habur Sınır Kapısından yurda giriş yaptı. Habur Hudut Kapısı Emniyet Amirliğindeki ifade işleminin ardından Faruk, sınır kapısına gelen ailesiyle hasret giderdi.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Faruk, Türkiyeye döndüğü ve ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, 9 ay önce kaçırıldım. Herhangi bir sıkıntı görmedim. Süreç böyle giderse hepimiz için iyi olur. Kürt, Türk, Zaza ve Arap herkes için çok iyi olur. Bu sürecin devamını istiyorum, başka bir şey de istemiyorum diye konuştu.
     Heyette yer alan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ise örgütün süreç sayesinde Faruku serbest bıraktığını dile getirerek, Bundan sonra Sadi Özatak için de girişimlerimiz devam edecek. Yakın bir zamanda onun da bırakabileceğini ümit ediyoruz. Orada bize Sadi Özatakın dışında başka şahısların ellerinde olmadığını dile getirdiler. Bunu da kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk ifadesini kullandı.
     Daha sonra Faruk, heyet üyeleri ve ailesiyle Hakkariye gitti.
     Kaçırılan geçici köy korucusu Farukun teslim alınması için aralarında Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Hakkari Barosu Temsilcisi Avukat Erol Çalıdan oluşan heyet önceki gün Iraka geçiş yapmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Terör örgütü PKKnın kaçırdığı geçici köy Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER