Terörle mücadele

Terörle mücadele -Şırnakta terör örgütünün kış yapılanması için hazırladığı 32 sığınak bulundu


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta, Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKKnın kış yapılanması için hazırladığı 32 sığınak bulundu.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK mensuplarının kent merkezi ve ilçelere saldırı yapmayı planladığı bilgisi üzerine 23üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığınca 10-14 Aralıkta Bestler Dereler bölgesinde hava destekli operasyon düzenlendi.
     Operasyonda, terör örgütü mensuplarına ait 32 sığınağın bulunarak tahrip edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     Sığınaklar ve arazide yapılan aramalarda, 60 kilogram patlayıcı, 180 kilogram jel yakıt, 650 metre kablo, 6 düzenek, 8 çuval sağlık malzemesi, ilaç ve yaşam malzemesi ele geçirildi. İlimizin gelişmesinin ve refahın artmasının en büyük engeli olan, bölge halkını, kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan, halkımızın alın teri ve emeği ile kazandığı bir lokma ekmeğini bile ona çok görüp gasp eden, fakir aile çocuklarının kanı üzerinden saltanatlarını sürdüren karanlık odakların maşası bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir. İnsanlarımıza yönelik terörist saldırıları bertaraf etmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahramanca tavır ve tedbirlerine karşı Şırnaklı hemşehrilerimiz müteşekkir ve minnettardır.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER