Teşvik süresinin uzatılması için kanun teklifi

Teşvik süresinin uzatılması için kanun teklifi


BARTIN (A.A) - CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, teşvik süresinin uzatılması konusunda TBMM Başkanlığına kanun teklifi sunduğunu bildirdi.
     Yalçınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu ile büyük kazanımlar sağlandığını, kentte yaklaşık 8 bin 500 sigortalı işçinin teşvikten faydalandığın belirtti.
     İlgili teşvik kanununun 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olmasının sanayicilerin, iş adamlarının, çalışanların ve bölge vatandaşlarının endişe duymasına neden olduğunu, önemli oranlarda da iş gücü kaybının yaşanacağını öne süren Yalçınkaya, şunları kaydetti:
     Bir işçinin sanayiciye olan 360 lira SGK maliyetinin teşvik sayesinde 200 lirası devlet tarafından karşılanmaktaydı. Ancak teşvikin sona ermesiyle 360 liranın tamamı sanayici tarafından karşılanacaktır. Vergi ve SGK primlerinde yaşanacak yüzde 120 oranında artış sanayiciyi zora sokacaktır. Sigorta, prim ve işveren desteği noktasında önemli bir destek içeren yasanın yürürlük süresinin sona ermesi halinde çok sayıda fabrika küçülecek, hatta kapanacaktır. Küçülmeye gidecek olan fabrikalar ayakta durabilmek için eleman azaltmaya gidecek ve işsizlik oranında da artış yaşanacaktır. Teşvikli ilerimizde üretimin artması, katma değerin yükselmesi ve istihdamın devamının sağlanması amacıyla mutlaka yasanın sürdürülmesi gerekmektedir. Ben de bu amaçla teşvik süresinin 2017 yılına kadar uzatılması konusunda TBMM Başkanlığına kanun teklifi sundum.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Teşvik süresinin uzatılması için kanun teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER