THK Safranbolu Şube Başkanı Tiryaki:

THK Safranbolu Şube Başkanı Tiryaki: -Kurban derisi, fitre-zekat THKnın halkla bütünleşmesini sağlayan en önemli unsurlardan biridir


KARABÜK (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Safranbolu Şube Başkanı Saim Tiryaki, Kurban derisi, fitre-zekat THKnın halkla bütünleşmesini sağlayan en önemli unsurlardan biridir dedi.
     Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumlarının kurban derisi ile fitre ve zekatı beş ayrı kurum-kuruluş adına topladığını ve elde edilen geliri yeniden ihtiyaç sahiplerine dağıttığını söyledi.
     Elde edilen gelirin yüzde 50sini deri ve fitrelerin toplandığı il ve ilçelerin vali ve kaymakamlarının denetimindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına verildiğini vurgulayan Tiryaki, Geri kalan yüzde 40ı kurumumuz, yüzde 4ü Türk Kızılayı, yüzde 3ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, yine yüzde 3lük kısmı Diyanet Vakfı arasında paylaşılmaktadır. Kurban derisi, fitre-zekat Türk Hava Kurumunun halkla bütünleşmesini sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Bu faaliyetten sağlanan gelirin tamamı halka yeniden hizmet olarak geri dönmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber THK Safranbolu Şube Başkanı Tiryaki: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER