Tır kurtarma operasyonu

Tır kurtarma operasyonu -Mersinde yağış nedeniyle çöken yolda mahsur kalan tır, yaklaşık 6 saat süren çalışma sonucunda kurtarılabildi -Çalışmalara destek veren kepçenin motor kısmına giren bir sokak kedisi telef oldu


MERSİN (A.A) - Mersinde etkili olan yağışların ardından çöken yolda mahsur kalan tır, yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda kurtarılabildi.
     Alınan bilgiye göre, Mezitli ilçesinde Mehmet Danış, KKTC plakalı tırına 25 ton ağırlığında ytong yükledikten sonra dinlenmek üzere Tece Mahallesindeki evine geldi.
     Bir süre sonra Taşucu Limanı üzerinden KKTCye gitmek üzere yola çıkan Danış yönetimindeki tır, Tece Halk Plajı yakınlarında yağış nedeniyle çöken yola saplandı.
     Kendi imkanlarıyla aracını bulunduğu yerden kurtaramayan Danış, durumu polise ve belediye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yükün boşaltılması gerektiğini bildirmesi üzerine, olay yerine yeni bir tır ve yükleme boşaltma yapabilecek 10 işçi çağrıldı.
     İşçiler, ytongların yaklaşık 3te 1ini boşalttıktan sonra, belediyenin gönderdiği kepçe çalıştırılarak tırın yakınına getirilmek istendi. Bu sırada ısınmak için kepçenin motor bölümüne girdiği sanılan bir sokak kedisi, motorun çalışmasıyla telef oldu.
     Temizlik çalışmalarının ardından gerçekleştirilen kurtarma işlemi başarısız olunca, boşaltma işlemine devam edildi. 15 ton civarında yükün boşaltılmasının ardından yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından tır bulunduğu yerden kurtarılabildi.
     Şoför Mehmet Danış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyir halindeyken ne olduğunu bile anlamadan bir anda tırının yola gömüldüğünü söyledi.
     Çok ciddi kayıplarının olduğunu ifade eden Danış, Yeni gelen tıra, işçilere ve kepçelere ödeme yapmak zorundayız. Ayrıca ytongları indirirken paketleri de zarar gördü. Onları tekrar paketlemek zorundayız. Bu yol, 6 aydır mucurlu duruyor. Yetkililerin artık bu yollara çare bulmasını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tır kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER