TISİADDAN, MTOSBye ziyaret

TISİADDAN, MTOSBye ziyaret


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti.
     TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç başkanlığındaki heyeti, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Bölge Müdürü Halil Yılmaz ağırladı.
     Yılmaz, bölgeyle ilgili heyete birifing verirken, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise, yaptığı konuşmada gelişen ve büyüyen Türkiyenin önemli itici güçlerinden birinin de Mersin olduğunu söyledi.
     Bölgeye ilginin her geçen gün arttığını, 3üncü OSB için çalışmaların da bu kapsamda hızlandığını ifade eden Tekli, Türkiye için önem arz eden ancak Mersin için ayrıca bir anlam ifade eden Irakla ilgili ise ticaretin gelişmesini en çok isteyen bölgenin MTOSB olduğunu vurguladı.
     Tekli, bu anlamda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek, Irakın önü özellikle Türkiye adına çok açık, Irak ile yapacak çok iş var. Elimizi taşın altına koymaya hazırız dedi.
     TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ise, Irak pazarında diğer ülkelere din, dil, tarih birlikteliği nedeniyle Türkiyenin öne çıkan, avantajlı bir ülke olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Tüm bu nedenlerden dolayı da Irakta diğer ülkelere göre ürünlerimiz daha çok tercih ediliyor. Türk işadamları bugün Irakın dört bir tarafında yatırım yapmaya, proje almaya başladı. Bölgesinde Arabistandan sonra en çok petrol ihraç eden ikinci ülke olan Irak, 10 yıl içerisinde bu alanda lider olmayı planlıyor. Ayrıca Dubai yolunda adımlar atan ve muazzam bir gelişim sergileyen Erbil 2014 yılı için, Arap ülkeleri arasında turizm şehri seçilmiştir. Yıllık yaklaşık 10 milyar doları aşan hacmiyle en çok ihracat yaptığımız ikinci ülke olan Irak, ayrıca Türkmenistandan sonra en çok müteahhitlik işi aldığımız ikinci ülke konumundadır. Irakta, Türk firmaları 2012 yılında 4.3 milyar dolarlık müteahhitlik işi almıştır. Türkiyenin yurtdışında çalışan her 4 işçisinden birisi Irakta olup, Irakta halen 12 bin Türk işçisi mevcuttur. Bu nedenle Irak bizim için önemli bir pazar, daha fazla gitmeli, onları daha fazla burada ağırlamamız lazım. En önemli hedeflerimizden biri Irak sermayesini Mersine getirip, yatırım yapması konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Bu noktada MTOSB-yi önemsiyoruz.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber TISİADDAN, MTOSBye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER