Tiyatro Festivali

Tiyatro Festivali -8.Uluslararası Tiyatro Festivali başladı


KAYSERİ (A.A) - Uluslararası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali çeşitli etkinliklerle başladı.
     Cumhuriyet Meydanına çelenk sunumuyla başlayan etkinlik, Büyükşehir Belediyesindeki programla devam etti. 34 okulun tiyatro grubunun katılımıyla başlayan törene öğrenciler rengarenk kıyafetleriyle katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen festivalin bu yılki konuğu ise tiyatro sanatçı Özgür Özgülgün oldu.
     Belediye Konferans Salonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, öğrencileri böyle rengarenk kıyafetler içinde görmenin çok güzel olduğunu belirterek şunları ifade etti:
     "Şehirler canlı birer organizma. Nasıl biz büyüyüp gelişip ölüyorsak şehirlerde öyle. Biz neye inanıyorsak o binalara yollara dışarıya yansıyor. Şehrin alt ve üst yapıları yapılacak ama bizim bunu kültürle sanatla estetikle sporla aklınıza gelecek her türlü aktiviteyle taçlandırmamız lazım. Eğer bunu yapmazsak tek kanatlı kuş gibi oluruz, şehir kocaman bir huzurevine döner. Biz kendi kültürümüzü açığa çıkarmalıyız biz köklü bir uygarlığın mirasçılarıyız tabi bu noktada evrensel sanatları da takip etmeliyiz."
     Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün ise tiyatro sevdalısı bir insan olduğunu bu meslek sayesinde çok keyifli bir iş yaptığını söyledi.
     Tiyatro mesleğinin ölümcül bir meslek olarak adlandırılmasının yanlış olduğunu belirten Özgülgün,
     "Tiyatro bir oyundan ibarettir. Bazı büyük ustalarımız ve televizyonda kendini tanıtan sanatçılar tiyatro mesleğini çok ölümcül bir meslek olduğundan söz ediyor. Bizim yaptığımız meslek çok ölümcül bir meslek değil çok keyifli bir iştir ve yapılan her hatanın da bir telafisi vardır. Biz gerçek anlamda bir beyin cerrahı olsaydık bizim yaptığımız iş o zaman ölümcül bir iş olurdu. Yaptığımız bir hata ölümle sonuçlanabilirdi. Mesleğimiz güzeldir bu anlamda çok da zevklidir" diye konuştu.
     Programa, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, tiyatro grubu okulların öğretmen öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.
     Etkinlik sonrası Özhaseki, programa katılan okulların öğrencilerine plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER