TMHGF ile EÜ arasında işbirliği protokolü

TMHGF ile EÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı -İki kurum arasında eğitim, araştırma ve proje geliştirme ile öğrencilere staj imkanlarının sağlanması konularında işbirliği yapılacak


İZMİR (A.A) - Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) ile Ege Üniversitesi (EÜ) Emel Akın Yüksekokulu arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, protokol töreninde yaptığı konuşmada, üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinin yıllardır konuşulduğunu fakat işbirliğinin içinin doldurulamadığını belirtti.
     İmzalanan protokolün, hazır giyim ve moda sektöründe Türkiyenin liderliği konusunda önemli olacağını vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:
     Tekstil, Türkiyenin önemli bir çıkış noktalarından bir tanesi. Sağladığı istihdama bakıldığında Türkiye tekstil sektörünü geliştirmek zorunda olan bir ülke. Ege Üniversitesi tekstil alanında güçlü yanları bulunan ve tekstile stratejik yön veren bir üniversite. Sektörün çözüm bekleyen sorunları konusunda üniversite ne yapabilir bunların cevaplanması gerekiyor. Sanayi ile birlikte yapmamız gereken, Türkiyeyi uluslararası arenada, ARGE alanında lider yapmak için imzalanan protokol ile iyi bir başlangıç yaptık.
     TMHGF Başkanı Hüseyin Öztürk ise üniversite ile federasyon arasında imzalanan protokolün önemli olduğunu, sektörün, bilimi yanına almadan ilerleyemeyeceğini söyledi.
     Üniversite öğrencilerinin aldıkları eğitimin uygulayacakları alanın sanayi olduğunu belirten Öztürk, Protokolü teori ile pratiğin bir araya getirilmesi olarak görüyoruz. Bu protokol ile işbirliği dışında bilgi ve kültürün paylaşılmasında çok önemli bir adımdır. Türkiye hazır giyim sektörü, tasarım ve inovasyon çalışmaları ile kurumsal yapılara dönüşmesi gerekiyor dedi.
     Konuşmaların ardından TMHGF Başkanı Öztürk ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, iki kurum arasında eğitim, araştırma ve proje geliştirme ile öğrencilere staj imkanlarının sağlanması konularında işbirliği protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber TMHGF ile EÜ arasında işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER