TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı

TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Muhcudan Vali Coşa ziyaret


ADANA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coşu ziyaret etti.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TMMOB Mimarlar Odası tarafından düzenlenecek Kent, Kültür ve Demokrasi forumunun Adanada yapılmasının kente büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
     Kente katkısı olacak her çalışmayı destekleyeceklerini dile getiren Coş, başta eğitim, sağlık, güvenlik olmak üzere hizmetlerin bu ulaşıma müsait olmaması nedeniyle yapılmasında büyük güçlüklerle karşı karşıya kaldıklarını belirterek Çok yakın tarihlerde gerçekleştirilen imarsızlık, imar kirliliğine karşı en azından toplumun duyarlılığının artması konusunun ivedilikle gündeme gelmesi gerek. Adananın ismine konumuna yakışır vaziyette bu konudaki sağlıklı kent projelerinde öncü, önder olabilmesi için yerel yöneticileri ve meslek teşkilatlarıyla beraber sizlerle birlikte çalışmamız gerekir. Kent güzelliği için sizlerle birlikte hareket etmeye her zaman hazırım ifadelerini kullandı.
     TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu da, ülkeye özgü birikimin bir araya gelmesinin ve bu süreçte sivil demokratik kuruluşlar ve mimarlık, bilim, kültür ve sanat insanlarıyla birlikte değerlendirme ortamının sağlanması için 21-22 Aralık tarihlerinde Kent, Kültür ve Demokrasi forumu düzenleyeceklerini belirtti.
     Daha önce dört ilde gerçekleştirdikleri forumlar ışığında 43. Dönemde Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulunun Dayanışma Süreci Çalışma Programı kapsamında Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Muhcu, bu kapsamda planlanan etkinliklerin Türkiye coğrafyasına yayılması ve bölgelerin özgün niteliklerini de ortaya koyması amacıyla önce Adanada sonra Trabzon ve İzmirde bu Forumları gerçekleştireceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER