TOBB, Bayburt Polis Meslek Yüksekokuluna spor

TOBB, Bayburt Polis Meslek Yüksekokuluna spor salonu yapacak -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -Dün her yerinden tarih ve ticaret akan Bayburtun yeniden eski görkemli günlerine dönmesine bir damla katkı sunmak istiyoruz. Bu protokolle


ANKARA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, her yerinden tarih ve ticaret akan Bayburtun yeniden eski görkemli günlerine dönmesine bir damla katkı sunmak istediklerini belirterek, Bayburt Polis Meslek Yüksekokuluna yapacakları spor salonuyla Bayburtun potansiyeline dikkat çekmek istediklerini söyledi.
     Bayburt Polis Meslek Yüksekokuluna spor salonu yapılması ile kültür ve sanat merkezinin tadilat işlerinin yapılmasına ilişkin imzalanan protokol töreninde konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Türk polisi olarak 270 bine yakın personelle görevlerini hakkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını, bunu yapmak için de her yıl emekli olan personel yerine yenilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti.
     Sahip oldukları 38 okulda bunu yapmaya çalıştıklarını belirten Kılıçlar, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulunun 500e yakın öğrencisi bulunduğunu bildirdi.
     Polislikte teorik eğitimin yanısıra bedensel ve fiziksel eğitimin de önemli olduğuna vurgu yapan Kılıçlar, Kapalı spor salonları bizim okullarımızda olmazsa olmaz ihtiyaç, Bayburt gibi iklimi çetin olan illerde bu durum daha da önem arz ediyor dedi.
     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, Bayburtun çok eski bir Türk şehri olduğunu kaydederek, şehrin eskiden İpekyolu üzerinde mecburi bir durak, kervanların uğrak yeri olduğunu hatırlattı.
     Hisarcıklıoğlu, önceki dönemlerde her yerinden tarih ve ticaret akan Bayburtun yeniden eski görkemli günlerine katkı sunmak istediklerini dile getirerek, bu protokolle Bayburta, onun potansiyeline dikkat çekmek istediklerini söyledi.
     TOBBun 60 yıllık büyük bir camia olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Özel sektörümüz 1950lerde sahneye çıktı, toprağa atılan tohum hızla büyüdü ve tüm bölge coğrafyasını kapsayan dev bir çınar oldu diye konuştu.
     Hisarcıklıoğlu, TOBBun aynı zamanda Türkiyenin bütün milli meselelerinde etkin lobi faaliyeti yürüttüğünü ifade etti.
     Şirketlerin ihracatlarını TOBB güvencesiyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Yurtdışı taşımacılığın yapılabilmesi için 35 milyar dolarlık teminat riski üstlendik ve dünyada en çok tır karnesi veren kuruluş olduk dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Türkiyenin sanayicisi, tüccarı olarak ülkesine sevdalı insanlar olduklarını ifade etti.
     Biz kazanırken ülkesine kazandırmaktan gurur duyan insanlarız diyen Hisarcıklıoğlu, O yüzden sosyal sorumluluklarımızı asla unutmayız. Elimizden gelen taleplere baktık, Polis Meslek Yüksek Okulunda spora salonu eksikmiş ifadesini kullandı.
     Hisarcıklıoğlu, polis teşkilatının ülkedeki emniyeti sağladığının altını çizerek, emniyetin sadece bir asayiş işi olmadığını aynı zamanda da ekmek ve hürriyetin de temeli olduğunu söyledi.
     Törene, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Şahin ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak da katıldı.
    
     Muhabir: Merve Özlem Çakır - İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TOBB, Bayburt Polis Meslek Yüksekokuluna spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER