TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Rizede:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Rizede: "Aramıza fitne sokmak sokmak isteyenlere, kardeşlik bağımıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım" -"Kardeşlik duygumuzu geliştirdikçe, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde Allahı


RİZE (A.A) - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Aramıza fitne sokmak sokmak isteyenlere, kardeşlik bağımıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım" dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyede ve dünyada zenginleşmenin yolunun girişimcilikten geçtiğini ifade ederek, "Ne kadar çok girişimcin varsa girişimci sayın ne kadar fazlaysa o kadar zenginsin demektir diye konuştu.
     Türkiyenin hedefinin 2023 yılında en zengin ilk 10 ülke arasına girmek olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     "Geldiğimiz noktada dünyanın en zengin 16 ülkeden birisiyiz. Hedefimiz ilk 10 ülke arasına girmek. Kadınlarımızın girişimciler arasındaki oranı maalesef yüzde altı. Girişimci sayısında maalesef çok gerideyiz. Nüfusumuzun yarısı kadın olduğuna göre, özellikle genç kızlarımızı bu konuda özendirmeliyiz. Burada birinci vazife babalara düşüyor. Babalar, kızlarını oğullarından ayırmadan işin içine sokmalıdır. Böylelikle girişimci sayısı artacaktır. Türkiye, yılda 750 bin kişiye iş bulmak zorunda. Eğer 750 bin kişiye iş bulamazsak bunların hepsinin yükü üzerimizde olacak. 750 bin kişiye iş bulabilmenin yolu da Türkiyede girişimci sayısının artmasına bağlı. Gençlerimizi de girişimci olma noktasında muhakkak destekliyor olmamız lazım."
     Türkiyenin 81 vilayetinin el ele vermesi gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, şunları vurguladı:
     "Zenginleşmenin, iyiye gidebilmenin, huzuru bulabilmenin yolu hep beraber 81 vilayetin el ele tutabilmesine bağlı. Kimsenin doğarken anasını babasını seçebilme hakkı yok. Allah neyi nasip ediyorsa o oluyor. Bütün dünyaya, ülkemize bakın kim ele ele tutabildiyse kim birbiriyle kardeşlik hukukunu geliştirdiyse orası alıp başını gidiyor. Fitnelere fırsat vermemek lazım. Özellikle aramıza fitne sokmak isteyenlere, kardeşlik bağımıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım."
    
     -"Hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz"-
    
     Hisarcıklıoğlu, kimsenin kimseden üstün tarafı olmadığını belirterek, "Hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz. Onun için kardeşlik duygumuzu geliştirdikçe, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde Allahın izniyle kimsenin bizi yıkabilmesi mümkün değil. Yıkmayı bırak, bugün ki yerimizden en üstlere tırmanabilmemiz mümkün" dedi.
     Türk özel sektörünün son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     "Türk özel sektörü son 30 yılda büyük bir başarı hikayesine imza attı. Rahmetli Özal, insanımızda müthiş bir girişimcilik ruhunun olduğunu keşfetti. Biz de doğal gaz yok petrol yok ama müthiş bir girişimcilik ruhumuz var. Bizim zenginliğimiz girişimcilik ruhumuz. 30 yıl önce Türkiyenin ihracatı toplam 3 milyar dolardı ama bugün 152 milyar dolar ihracat yapar duruma geldik. Biz özel sektör olarak diyoruz ki koşmaya hazırız. Koşuyoruz da zaten. Bir tek isteğimiz şu ayağımızdaki prangaların çözülmesi. Bu ülke 26ıncı büyük ekonomiden 16ıncı büyük ekonomiye geldi. Bunu neyle yaptık, dil bilmeyen adres bilmeyenlerle yaptık. Çoğumuzun dili yoktu, adres bilmezdik. Şimdi ise müthiş bir gençlik geliyor."
     Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının Türk özel sektörünün her türlü derdinde kendileriyle beraber olduğunu, her türlü talep ve sorunun çözümü noktasında yardımlar yaptığını da vurguladı.
     Rize Valisi Nurullah Çakır ise Türkiyenin güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Aklı iyi kullanarak, farkındalığımızı ve farklılıklarımızı birleştirerek geleceğe daha iyi bakmalıyız" diye konuştu.
     AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar da ticaret ve sanayisini geliştiremeyen toplumların ayakta durmasının zor olduğunu ifade ederek, Türkiyenin ekonomik bakımdan çok iyi noktalara geldiğini kaydetti.
     Hizmet binasının açılış törenine, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, TOBB Başkan Vekili Halim Mete, çevre il ve ilçelerden oda başkanları ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Rizede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER