TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılık artık karın doyuran bir sektör değil, para kazandıran bir sektör olacak


MANİSA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son bir yılda dünyada fiyatı en çok artan 10 ürüne bakıldığında, dördünün tarım ve hayvancılık ürünü olduğunun görüldüğünü belirterek, Önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılık artık karın doyuran bir sektör değil, para kazandıran bir sektör olacak dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Salihli Ticaret Borsasının çekirdeksiz kuru üzüm alım satım salonu açılışında yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun her yıl 74 milyon civarında arttığına dikkati çekerek, gelecekte dünyanın en önemli sorununun gıda ve gıda ürünleri olacağını, en önemli sektörlerin başında da tarım ve hayvancılığın geleceğini söyledi.
     Son bir yılda dünyada fiyatı en çok artan 10 ürüne bakıldığında, dördünün tarım ve hayvancılık ürünü olduğunun görüldüğünü kaydeden Hisarcıklıoğlu, O açıdan, önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılık artık karın doyuran bir sektör değil, para kazandıran bir sektör olacak. Allah da bize ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya altıncılığını vermiş. Bu açıdan özellikle Manisa, ilçeleri ile birlikte çok şanslı. Burada çok bereketli topraklar var. Bu bereketli toprakları inşallah daha çok daha verimli kullanarak hem Türkiyemizi beslemeyi, hem de dünyayı besleme noktasına adayız diye konuştu.
     Salonun açılışının ardından, Kabazlı köyünden Mehmet Topçama ait 10 ton kuru üzüm Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yetiş Aksoy tarafından kilogramı 3 lira 10 kuruştan alındı.
    
     -İcat çıkartmadan zengin olabilmek mümkün değil-
    
     Hisarcıklıoğlu, Salihli Ticaret Borsasındaki törenin ardından Salihli Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Salihli Ticaret Borsası meclis üyelerine TOBBun kuruluşunun 60. yılı anısına hazırlanan plaketlerin verilmesi törenine katıldı.
     Buradaki konuşmasında, Salihlinin ekonomisi ile bugün Türkiyede markalaşmış ilçelerden biri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları belirtti:
     İki tane çok önemli ürününü, kiraz ve odun köfteyi, marka tescilini yaparak bunların başkası tarafından çalınmasını engelledi. Yerel ürünlere sahip çıkmadan zengin olabilmek mümkün değil. Çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirirken, onları icat çıkartan çocuklar haline getirmemiz lazım. Ben bu salonda sizlere sormuştum; çocuklarınızı babaanneniz döneminden kalma yöntemlerle mi yetiştiriyorsunuz diye. Sizlerde evet demiştiniz. Hepimiz çocuklarımızı icat çıkartma diye yetiştiriyoruz. Halbuki devir icat çıkarma devri. Zengin olma yolu icat çıkartmadan geçiyor. İcat çıkartmadan zengin olabilmek mümkün değil.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Halil Şahin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER