Tokatta 2B Yasası protesto edildi

Tokatta 2B Yasası protesto edildi


TOKAT (A.A) - Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyeleri, 2B Yasasını protesto etti.
     Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Emre Karaca, 2B Yasasına karşı yoğun gündemden dolayı yeterince tepki verilemediğini savundu.
     2B arazilerinin başta İstanbul olmak üzere kıymetli yerlerde bulunduğunu ifade eden Karaca, 2B kapsamında değerlendirilen arazilerin değer olarak yarıya yakını İstanbulda, geri kalanı da Ege, Akdeniz gibi kıymetli yerlerde dedi.
     Halkın ortak malı olan bu arazilerin, erken gelenin kaptığı ve ormanları yok ederek yağmaladığı yerler olduğunu savunan Karaca, bu arazilerin, parası olana ve erken davranıp orayı hukuksuz yollarla işgal edenlere neredeyse yarı fiyatına satılacağı iddiasında bulundu.
     Yasanın kaldırılmasını istediklerini ifade eden Karaca, Biz halk olarak 2B yağmasına son verilmesini istiyoruz. Şehirlerin, ormanların ve diğer doğal varlıkların dönüştürülerek, satılarak yok edilmesine karşı çıkıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta 2B Yasası protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER