Tokatta deprem konulu konferans verildi

Tokatta deprem konulu konferans verildi


TOKAT (A.A) - Tokatta, Kuzey Anadolu Fay Hattında olası bir depreme karşı alınacak tedbirler konulu konferans verildi.
     26 Haziran Atatürk Kültür Sarayındaki konferansta, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, AFAD Yönetim Kurulu Başkanlığından Kerem Kuterdem, Cenk Erkmen ve Bengi Eravcı sunum yaptı.
     Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve AFAD Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar ise Kelkit Vadisi ve doğal afetlere hazır mıyız- konulu sunumunda, Kelkit Vadisinin içinde bulunduğu hattın kuzey batıya doğru yıllık 2,5 santimetre ilerlediğini ve bu fayın Tokatın Niksar ilçesi ile Erzincan civarlarında kilitlendiğini ifade etti.
     Söz konusu bölgede ortalama 1,5 metre atım birikimi bulunduğunu anlatan Tatar, Yani bugün bölgede bir deprem olsa, bu depremin sonucunda 1,5 metrelik bir yer değiştirmeyi doğuracak büyüklükte bir deprem olur. Bunun büyüklüğü ne olur- diye soracak olursak, bölgede 7 ve üzerinde deprem olma olasılığı var diyebiliriz dedi.
     Konferansa Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, belediye başkanları, daire müdürleri ve ilgili kurum amirleri katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta deprem konulu konferans verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER