Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları Çalıştayı

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları Çalıştayı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu ve Kelkit Kadın Danışma ve Dayanışma Derneğince yürütülen Kelkitin Kadınları Haklarını Öğreniyor projesi çerçevesinde Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları Çalıştayı gerçekleştirildi.
     Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu çok amaçlı salonunda 2 gün süren çalıştayın açılışına, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Celalettin Vatandaş, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu İçağasıoğlu Çoban, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuket Paksoy, Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gonca Polat, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayşe Gönüllü Atakan, yazar Bircan Kırlangıç Şimşek, avukat Hale Gizem Aygül ve Hürriyet Gazetesi yazarı Neşe Hacısalihoğlu konuşmacı olarak katıldı.
     Çalıştay sonunda hazırlanan değerlendirme raporunda, şiddeti uygulamamak için güç kaynakları arasında sıklıkla iletişim becerilerinin kazanılması, ekonomik gücün olması, eğitim ve özgüven sahibi olma, yaşanılan duruma boyun eğmemek ve sessiz kalmamak gerektiği ifade edilerek, şiddeti engellemek için kadın ve erkeğe yönelik seminerlerin sıklıkla yapılması, toplumsal normların buna göre yapılanması gerektiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ertuğrul Demir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER